Artikeln publicerades 3 augusti 2020

Aktivitetsdag för unga mellan 6 – 15 år nu på onsdag 5 augusti

Herrljunga kommun anordnar nu på onsdag den 5 augusti en aktivitetsdag för barn mellan 6-15 år för att prova på olika aktiviteter.

Arrangemanget, som sker i samverkan med SISU och lokala föreningar, pågår mellan kl 11 och 15 i Stadsparken i Herrljunga samt utanför Altorpsskolan

Följande aktiviteter kommer att erbjudas:

• Höjdhopp med Andreas Karlsson, fyrfaldig svensk mästare i höjdhopp men har nu sadlat om och är med i landslaget i längdhopp. Han är på plats för att inspirera och peppa under dagen.
  • Pilbåge
  • Bowling (utomhus)
  • Slackline (gå på lina)
  • Singer-/songwriter Mattias Melo kommer att ta med sig gitarren och ge möjlighet att snickra ihop lite låtar tillsammans med honom.
  • Biblioteket har läshörna, tävling samt origamipyssel.
  • Svenska Kyrkan har ett pysselbord.
  • Naturskyddsföreningen har naturbingo.
  • Generation Pep! ordnar tipsrunda.
  • Freetime ordnar basket/bandy.

Herrljunga kommun bjuder alla deltagare på varsin banan. Ta gärna med eget vatten. Toaletter kommer finnas att tillgå inne på Sportcenter (ingång från sidan).

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för avstånd och ber alla deltagare tänka på att lämna minst 1,5 meters avstånd. Det finns ett begränsat deltagarantal på max 50 personer.

Vi ber därför vårdnadshavare som är med att hålla sig på avstånd från aktiviteterna, så att fler barn och unga får möjlighet att delta i aktiviteterna. Det kommer också finnas handsprit tillgängligt vid aktiviteterna. Vid regn kommer Aktivitetsdagen hålla inomhus i Sportcenters lokaler.