Passbeskrivningar Gruppträning

Här hittar ni beskrivningar på de olika gruppträningspass som finns på Herrljunga Sportcenter.

Cykel

I detta pass får du bra konditionsträning med hög förbränning. Vi cyklar till medryckande musik och med en instruktör som varierar träningen så den blir så rolig och effektiv som möjligt.

Vattengympa

Ett härligt och skonsamt sätt att träna! Passar alla, både gammal som ung. Med sina mjuka rörelser är vattengympa skonsamt för muskulatur och leder. Passet hålls i den grunda delen av stora bassängen och vi använder oss av vattnets motstånd och olika redskap anpassade för vatten.

Seniorträning 

Cirkelträning som på ett säkert, enkelt och effektivt sätt tränar upp balans, rörlighet och styrka. Här kombinerar vi TRX, balansplattor, Bosuboll, olika gummiband och medicinbollar med olika vikt.

Cirkel 30

Ett högintensivt 30 minuterspass med fokus på 3D-rörelser. Här jobbar vi med stora rörelser som involverar hela kroppen där bålen är påkopplad mesta tiden.

Miniband

Ett styrkepass där man jobbar med egna kroppen samt miniband med olika motstånd. Det är ett intensivt pass där vi bygger en starkare kropp.

ViPR

ViPR står för Vitality, Performance, Reconditioning. Intensiv funktionell träning med gummirör. Du lyfter, släpar,välter och svingar din ViPR mot, med och genom gravitationen i så kallade "loaded moment".

Cirkel 45

Stationsträning med variationer. Ett pulshöjande pass som kan anpassas efter egen förmåga med både kondition och styrkeövningar.

Core

Funktionell styrketräning och stabilitetsträning för kroppens "kärna"- bål, rygg och bäckenmuskulatur. Bålstabilitet är grunden för bland annat god hållning, bra kroppskännedom och bättre rörlighet.

Plattform 9

Här jobbar du på en "matta" uppbygd på siffror. Du kommer göra upp mot 1000 olika knäböj, utfall med pressar, drag, lyft i olika riktningar och vinklar. Ett tufft och utmanande pass där du anpassar dig efter dina egna förutsättningar. Vi jobbar i 40 sekunders block med 10 sekunders vila mellan intervallerna. Allt för att optimera din rörelsefunktion och styrka. Här kommer du att garanterat jobba med alla muskler och leder i din kropp med hjälp av 3D tänket.

P.E. One

Målinriktad träning som hjälper dig att nå dina mål. Du kommer träna hela kroppen på ett roligt och effektivt sätt. P.E. One ger dig uppgifter som utvecklar din mobilitet, styrka och kondition.

Piloxing

Ett härligt konditionspass där vi kombinerar Box med stående Pilates och dans. Box för styrkan och kraften, Pilates för balans balans och core, samt lättare danssteg. Allt för att göra
detta till ett otroligt roligt men utmanade pass.

Bodypump

Här jobbar vi med skivstång och viktplattor. Du tränar upp styrka och uthållighet i hela kroppen på ett utmanande och framför allt roligt sätt. Med fokus på låga viktbelastningar och många repetitioner.

Bodycombat

Ett pass med kraft och energi där du kan släppa loss fightern idig. Drivande och energisk musik i kombination med rörelser inspirerade från en mängd kampsporter ger dig den kick du behöver.

Bodybalance

En perfekt blandning av yoga, tai chi och pilates som bygger upp din funktionella styrka, ökar din rörlighet och lämnar dig i harmoni och balans.