Artikeln publicerades 24 februari 2020

Linda Rogberg är ny rektor på Horsbyskolan

Rektor Linda Rogberg framför Herrljungas kommunvapen.

Foto: Linda Rogberg, rektor på Horsbyskolan.

Sedan den 7 januari 2020 är Linda Rogberg rektor på Horsbyskolan för årskurs 4-6. Linda kommer närmast från en tjänst som enhetschef inom Borås Stad.

Hur känns det att ha börjat i Herrljunga kommun?

Det känns väldigt bra! Jag har fått en god introduktion och ett gott bemötande från alla. Jag känner mig väldigt välkomnad, säger Linda Rogberg.

På Horsbyskolan går det cirka 350 elever som är uppdelade i två skolenheter, årskurs 1-3 och årskurs 4-6. Linda Rogberg tycker det är viktigt att skapa en trygg miljö för eleverna som i sin tur ger bra förutsättningar för sitt lärande.

Jag ser fram emot min nya roll som rektor på Horsby. Viktigt för mig är att vi bygger på relationer för att skapa trygghet i skolan och ett gott lärande. Eleverna ska se fram emot att gå till skolan. Det är även viktigt att följa upp resultat kring studiero och trygghet för att fånga tidiga signaler.

Varför sökte du dig till Herrljunga kommun?

Jag gillar den lilla kommunens närhet, mer personligt och kortare beslutsvägar. Alla delar och samarbeten blir synliga på ett annat sätt i ett mindre sammanhang. Herrljunga kommun verkar vara en kommun som är mån om sin skola, det känner man tydligt, säger Linda Rogberg.

Slutligen, vad tycker du är viktiga egenskaper som ledare?

Att man bygger på tillit och omtanke gentemot sina medarbetare. Att vi tillsammans skapar en delaktighet och arbetar gemensamt mot beslut. Det är även bra att vara flexibel och kunna ställa om snabbt.

FAKTA

Namn: Linda Rogberg

Aktuell som: Rektor Horsbyskola 4- 6

Ålder: 43

Bor: Bredared (Borås Stad)

Familj: Man och två barn

Intressen: Jag är väldigt djurintresserad, vi har två hästar och sju hundar. Det tar mycket av fritiden men det är fantastiskt att dela så mycket tid ihop med barnen när hästarna ska skötas om. Annars gillar jag att läsa i en fåtölj med en stor kopp te.