Artikeln publicerades 15 maj 2020

Studenten blir av, men inte som vanligt

Studentmössa

Exempelbild: Mostphotos

Herrljunga kommuns gymnasieskola Kunskapskällan planerar att kunna genomföra studenten för avgångseleverna. Men studenten kommer att bli annorlunda på grund av coronaviruset.

Småskaligt studentfirande

Som planeringen ser ut nu kommer vi att genomföra studenten men aktiviteterna är anpassade efter det rådande läget och rekommendationer från bland annat Folkhälsomyndigheten och Skolverket, säger rektor Thereze Gunnarsson.

Aktiviteter som planeras är:

  • fotografering
  • mingel klassvis
  • samling i aulan i omgångar med stipendieutdelning, tal och mösspåtagning
  • utspring klassvis

Utspringet är inte öppet för allmänheten

Vi vill i samband med detta be dig som kommuninvånare och allmänhet att respektera myndigheternas rekommendationer och inte komma till skolan för att titta på studenterna. Om det blir folksamling, då kommer vi att behöva avblåsa utspringet helt.

I nuläget ser det ut som om eleverna kan få bjuda in två anhöriga var, för att förhindra folksamling, säger rektor Thereze Gunnarsson.

På grund av ändringar i Transportstyrelsens regelverk kommer det i år inte finnas möjlighet att fira studenten med studentflak. Mer information finns på Transportstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..