Artikeln publicerades 26 maj 2020

Lena blir ny rektor för Molla skola och Mörlandaskolan

Lena Barber ny rektor

Lena Barber är ny rektor för Molla skola och Mörlandaskolan i Herrljunga kommun.

Ny rektor för Molla skola och Mörlandaskolan i Herrljunga kommun från den fjärde maj är Lena Barber, som närmast kommer från tjänsten som rektor för Innerby förskoleområde.

– Det känns jätteroligt och spännande, berättar hon. Jag har under några månader täckt upp på Altorpskolan när en ny rektor skulle rekryteras dit, och efter den perioden fick jag frågan av bildningschef Annica Steneld om jag kunde tänka mig att ta över som rektor på Molla skola och Mörlandaskolan.

– Jag trivdes bra som rektor för Innerby förskoleområde, och hade egentligen inte tänkt röra mig, men de månader jag stöttade på Altorp så insåg jag att jag gillar utmaningar. Det var roligt med något nytt och att bli utmanad.

Kan du berätta lite om din bakgrund i Herrljunga kommun?

– Jag är utbildad förskollärare och var med om att starta föräldrakooperativet Igelkotten i Herrljunga. Sedan 2006 har jag jobbat åt Herrljunga kommun, och 2008 fick jag en rektorstjänst på Horsbyskolan med ansvar för förskola och fritidshem.

– När sedan Innerby och Ytterby förskoleområde skapades 2012, så blev det naturligt att jag fick ansvaret för Innerby, som alltså består av förskolorna i tätorten.

Vilka är de största utmaningarna i ditt nya jobb som du ser det?

– Det är goda välfungerande enheter med bra struktur som jag har tagit över. För mig blir det först och främst en utmaning i att lära känna enheterna och att verka för en fortsatt god utveckling för både elever och personal.

FAKTA

Namn: Lena Barber.

Ålder: 55 år.

Aktuell som: Ny rektor för Molla skola och Mörlandaskolan.

Familj: Två barn, två barnbarn.

Bor: Gård i Hudene,

Intressen: Snickra, pyssla, läsa, musik och mycket mer.