Artikeln publicerades 4 juni 2020

Ny rektor på Altorspskolan är Christer Wetterbrandt

Christer Wetterbrandt

Christer Wetterbrandt är ny rektor på Altorpskolan i Herrljunga.

Ny rektor för Altorpskolan i Herrljunga sedan första april är Christer Wetterbrandt, Herrljunga. Christer kommer närmast från en tjänst som rektor för Mörlandaskolan och Molla skola.

– Jag är född i Göteborg och uppväxt i Varnum, berättar han. Jag flyttade till Herrljunga 1989 och vi bodde då i Od. På den tiden arbetade jag inom försvaret vid I15 i Borås som plutonchef och kapten. Men 2000 bytte jag bana och utbildade mig till lärare.

– Jag har jobbat på Altorpskolan tidigare som lärare i lilla undervisningsgruppen. Därefter har jag haft rektorstjänster i Skövde och Vårgårda, innan jag på våren 2015 kom tillbaka till Herrljunga kommun.

Hur ser du på ditt nya jobb som rektor för Altorpskolan?

– Det är ett annat sätt att tänka när de gäller lite äldre elever, och det är naturligtvis en utmaning. De är inne i en socialiseringsprocess som det är viktigt att möta dem i.

– Herrljunga är verkligen en bra skolkommun att jobba i, och det känns bra med nya utmaningar. Altorpskolan är en fin skola med gott klimat och fantastiska ungdomar.

Vilka frågor tror du blir viktigast framöver?

– Som i riket i övrigt måste vi jobba för att pojkarnas meritvärden inte ska sjunka mer, och det är ett arbete som redan är påbörjat. Och så handlar det naturligtvis om ungdomars mående, att vi kan stödja och hjälpa våra ungdomar så långt det är möjligt.

FAKTA

Namn: Christer Wetterbrandt.

Aktuell som: Ny rektor för Altorpskolan i Herrljunga.

Ålder: 55 år.

Ålder: Villa i Herrljunga.

Familj: Hustrun Anna, två barn och två barnbarn.

Intressen: Jakt och fiske.