Artikeln publicerades 11 augusti 2020

Snart skolstart - viktigt med fortsatt fokus på att förhindra smittspridning av corona

Nu närmar vi oss skolstart och med den kan det finnas risk för ökad smittspridning av coronaviruset.

– Vi arbetar precis som tidigare med att förhindra eventuell smittspridning i våra verksamheter och vi vill påminna alla, personal, elever, föräldrar, om hur viktigt det är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Annica Steneld, bildningschef.

– Är man sjuk eller har minsta symtom som hosta, snuva, halsont, feber, så stannar man hemma. Det gäller både personal, barn och elever.

Förskola och fritidsverksamheter är redan i gång och grundskolan startar den 18 augusti.

– Det som gäller är fortsatt god hygien, tvätta sina händer ofta, hålla avstånd samt att den som är sjuk stannar hemma och inte går till skolan, säger Annica Steneld. För vår personal finns det utmärkt information på vårt intranät om vad som gäller kring coronaviruset och skolorna kommer att gå ut med tydlig information till alla elever.

Även gymnasieskolan Kunskapskällan startar sin verksamhet den 18 augusti med upprop för eleverna i årskurs 1.

– Det blir undervisning på plats i skolan men även en del undervisning på distans, säger Annica Steneld. Verksamheten planerar och ser noga över schemat när det gäller både undervisning och lokaler så att så få personer som möjligt är samlade samtidigt. Vi har goda möjligheter att sprida oss. Vi har alla ett fortsatt fokus på att förhindra smittspridning utifrån rådande riktlinjer.

Tidtabeller för läsårets skolskjuts ligger på kommunens hemsida.

Herrljunga kommun informerar