Artikeln publicerades 3 oktober 2022

Ann-Sofie är ny rektor på Horsbyskolan 4-6

Ann-Sofie Gustafson är ny rektor på Horsbyskolan 4-6 samt verksamheten modersmål/studiehandledning. Ann-Sofie tillträdde sin nya tjänst på halvtid i maj månad och har varit igång sedan skolstart i augusti på heltid.

Ann-Sofie har arbetat i kommunen sedan 2008

Jag har arbetat i Herrljunga kommun sedan 2008. Jag hade då tjänst på Horsbyskolan som klasslärare och sva-lärare (svenska som andraspråk). Efter det har jag utbildat mig till specialpedagog och har arbetat med det i 10 år på Mörlandaskolan, säger Ann-Sofie.

Hur känns det att arbeta i Herrljunga kommun?

Jag trivs väldigt bra i Herrljunga kommun och det är också därför jag valt att stanna kvar här. Jag har genom åren mött många duktiga kollegor och chefer i mina olika roller. Det finns ett gott samarbetsklimat och jag känner mig glad och stolt över att få fortsatt förtroende att arbeta i kommunen i en annan roll.

Vill att elever ska känna sig trygga

Jag ser fram emot att lära känna en ny skola med elever, personal och vårdnadshavare. Jag vill arbeta för att Horsbyskolan är en skola med trygga elever som lämnar oss med känslan att ”jag är någon som kan och vill lära mig”. Hela livet är ett lärande och vi ska vara med och lägga grunden för det.

Skolan är en väldigt viktig del av vårt samhälle och vi har ett gemensamt ansvar att verka för gott samarbete mellan skola och hem.

Finns det några utmaningar?

Det finns det såklart på alla skolor. Vi vill bland annat utveckla våra rastaktiviteter som är en del i att skapa ett tryggt klimat och att öka Vi-känslan på Horsbyskolan.

Vad tycker du är viktiga egenskaper som ledare?

Ledarskapet är först och främst ett förtroende som man förvärvar. Man behöver kunna motivera, stödja och visa tillit dem man ska leda.

En ledare måste kunna fatta beslut men också ha modet att ändra sig om det behövs. Jag brukar tänka att ledaren måste signalera att man är den tryggaste rummet.

FAKTA

Namn: Ann-Sofie Gustafson
Aktuell som: Rektor Horsbyskolan 4-6 samt verksamheten modersmål/studiehandledning
Ålder: 49
Bor: Herrljunga
Familj: Make och 3 barn (kanske snarare ungdomar, ålder 15,19 och 21)
Intressen: Fotboll, springa och vandra i skogen samt åka skidor, både på längden och utför.