Träff om hållbar konsumtion

Den 28 oktober träffades hela Minimeringsmästargänget i Herrljunga kommunhus för att lära oss mer om hållbar komsumtion, projektets första tema. Vi såg en förinspelad film med föreläsaren Fredrik Warberg och funderade kring vad hållbar konsumtion innebär samt presenterade tre olika utmaningar till familjerna.

Varför hållbar konsumtion?

Det är inte så komplicerat som det kanske låter. Hållbar konsumtion handlar om att välja varor som håller länge, som har låg milöjpåverkan redan från början och som producerats under schyssta arbetsförhållanden.

Innan du ska handla något kan du fundera över om du verkligen behöver köpa nytt eller om du kan laga det du har. Om du måste köpa så lägg lite tid på att hitta ett begagnat alternativ eller en hållbar produkt.

Vill du också ta del av filmen med Fredrik Warberg? Klicka här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utmaningar

Våra minimeringsmästare blev presenterade för tre stycken utmaningar,

  • Köpstopp under en månad
  • Second hand presenten
  • Inventera engångsprodukter

Senast 5 december ska de rapportera in sina genomförda utmaningar. Hur det har gått får vi se på nästa träff som är den 9 december.

Följ dem i sociala medier

Du kan följa våra deltagande hushåll i sociala medier. De taggar sina inlägg med #Minimeringsmästarna

#Minimeringsmastarna_herrljunga

#Minimeringsmästarna_vårgårda

Några av familjerna i våra två kommuner har även särskilda konton att följa. Ni hittar dem på Instagram under:

@enlitentidvileva

@viminskaravtrycket

@11hektar

Digital minimeringsmästare

Är du också sugen på att genomföra utmaningarna? Välkommen att haka på och bli en digital minimeringsmästare. Du genomför utmaningarna och rapporterar sedan in dina resultat på Minimeringsmästarnas hemsida, se länk nedan. Du väljer då också vilken kommun som ska få ta del av poängen som dina resultat ger. Vi hoppas såklart att du vill ge dina poäng till Vårgårda eller Herrljunga kommun men vill du hellre ge dem till någon annan deltagande kommun så går det alldeles utmärkt!