Skräpplockardagar 2022

I Herrljunga kommun vill vi värna om vår natur och miljö. Ett av många bidrag är att medverka i Håll Sverige Rents Skräpplockarkampanj.

Skräpplockardagarnas logga

Foto: Skräpplockardagarnas logotyp

När barn och unga plockar skräp skapas medvetenhet kring nedskräpning. Med Skräpplockardagarna stärket vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med i kampanjen har skolan och förskolan en stor möjlighet att väcka barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling.

Anmäl din klass eller din förening

Skolor, förskolor samt barn- och undomsföreningar deltar kostnadsfritt i kampanjen. Anmälan görs på Håll Sverige Rents hemsida. Skräpplockarmatariel kommer skickas ut direkt till skolorna eller föreningen.

Skräpplockning 2022

I Herrljunga kommun kommer vi att fokusera på skräpplockning under vecka 17. Detta för att de förskolor, skolor och föreningar som deltar ska kunna få hjälp med hantering av det insamlade skräpet.

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinn en egendesignad soptunna!

I år har deltagande skolor, förskolor och föreningar möjlighet att vinna en egen design på ett par soptunnor i kommunen. Rita en teckning vad vad just ni tycker borde vara tapetserat på en kommunal soptunna, skicka in den till renhållningsavdelningen senast under v 18. En jury kommer sedan välja ut det motiv som kommer pryda två-tre soptunnor under sommaren!

För att motivet ska blir så bra som möjligt, använd starka färger och se till att teckningen är lika stor som 4 stycken A4-ark. Givetvis vill vi att det ska framgå vem eller vilka konstnären är!


Två barn på en landsväg med skräpplockarpåse

Foto: Håll Sverige rent

Två barn som plockar skräp

Foto: Håll Sverige rent