Lediga tomter

Här nedan ses aktuell information gällande lediga tomter i Herrljunga kommun. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Tomtkö

Det finns ingen kommunal tomtkö i Herrljunga kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen tar emot er intresseanmälan på kommunala bostadstomter.

Reservation av kommunal tomt

Reservation och köp av kommunal tomt görs till Herrljunga kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Kommunarkitekt
Emil Hjalmarsson
Tel: 0513-170 00

Tomt får reserveras innan slutligt köp sker. För att reservationen ska vara giltig ska köparen erlägga en reservationsavgift på 1 000 kr. Tomten reserveras då i 3 månader. Vid köp räknas reservationsavgift bort från köpeskillingen. Om köparen inte vill förvärva tomten efter 3 månader är tomten åter tillgänglig.

Vatten och el, anslutningar och avtal

För aktuell information och belopp hänvisar vi till det kommunala bolaget Herrljunga Elektriskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så får du aktuell information.

Områden med lediga tomter

Herrljunga tätort


Södra Horsby Etapp 1

Området ligger fantastiskt, nära både skogen och skolan och dessutom med nära avstånd till järnvägsstationen, som tar dig vidare i flera riktningar.

Kommunen tillämpar ett kvadratmeterpris och varje tomt prissätts efter storlek.

Södra Horsby Etapp 1 är priset 178 kronor per kvadratmeter


Haraberget

Ungefär 1 km från Herrljunga centrum ligger det mysiga bostadsområdet Haraberget, alldeles i anslutning till ett av kommunens mest populära besöksmål - hembygdsparkenlänk till annan webbplats. Ett moget och etablerat och lugnt villaområde nära både järnvägsstationen (strax över 1 km), dagis och natur. Omgivningarna är vackra och närheten till bra strövområden, centrum och kommunikationer gör att Haraberget passar ypperligt för dig som vill bo bekvämt och samtidigt nära naturen.

Lediga tomter Haraberget


Kv Ugglan

Cirka 800 meter från Herrljunga centrum ligger ett av Herrljungas senaste bostadsområden. Området är beläget i ett lugnt villaområde med direkt närhet till Förskola. 

Lediga tomter Kv ugglan

Fåglavik

Sju kilometer öster om tätorten ligger Fåglavik. Mitt i skogen öppnar sig detta lilla samhälle med en stor historia, inte minst på rund av Fåglaviks glasbruklänk till annan webbplats som var aktivt mellan 1874-1980. I dag finns en minnessten man kan besöka på platsen där fabriken tidigare låg. Området är kuperat och vackert.

Lediga tomter Fåglavik

Hudene

Ungefär 5 km sydöst om Herrljunga tätort ligger det idylliska Hudene. Här finns egen förskola och låg- mellanstadium, ett aktivt föreningsliv och som grädde på moset kommunens golfbana. Ån Nossan slingrar sig vackert genom samhället och bidrar till att skapa den där vackra, lantliga känslan. Här bor man gott.

Ljung och Annelund

Ungefär 8 km söder om Herrljunga tätort ligger tätorterna Ljung och Annelund. Här finns närhet till skola, bibliotek och affärer. Föreningslivet är stort och det lider ingen brist på fritidsaktiviteter - såsom bowling till exempel. Här finns även Tingshuset med mycket intressant historia.

Lediga tomter Ljung och Annelund