Artikeln publicerades 18 december 2020

Ändrade sophämtningstider under jul och nyår

På grund av jul och nyår är det annorlunda sophämtningstider för vissa. Detta gäller Herrljunga och Vårgårda kommun.

Tömning vecka 52

De kunder som har tömning på måndag, tisdag, onsdag och torsdag (julafton), ställ ut ert kärl en dag tidigare och låt kärlet stå tills det blir tömt. De kunder som har tömning på fredag (juldagen) ställ ut ert kärl som vanligt och låt kärlet stå tills det blivit tömt.

Vecka 53

De kunder som har tömning på måndag, tisdag, onsdag och torsdag (nyårsafton), ställ ut ert kärl en dag tidigare och låt kärlet stå tills det blir tömt. De kunder som har tömning på fredag (nyårsdagen), ställ ut ert kärl som vanligt och låt kärlet stå tills det blivit tömt.

Vecka 1

De kunder som har tömning på onsdag (trettondagen) ställ ut ert kärl som vanligt och låt kärlet stå tills det blivit tömt. Övriga kunder ställ ut det på er ordinarie tömningsdag och låt kärlet stå tills det blivit tömt.

Ändrade sophämtningsveckor vid årsskiftet

År 2020 har 53 veckor istället för 52 vilket gör att det kommer bli två udda veckor efter varandra i samband med årsskiftet. Avfallsabonnenterna kommer bibehålla befintlig tömningsintervall vilket innebär att de som tidigare haft tömning udda veckor kommer att byta till jämna veckor och tvärt om. Hämtningsdagen är densamma som tidigare.

Frågor?

Vid frågor kontakta Rang-Sells Kommunpartner på tel. 010-723 23 23.

Matavfallsbilen