Artikeln publicerades 14 september 2022

Hela Sverige plockar skräp 17 september

Håll Sverige rent

Den 17 september är det dags för Hela Sverige plockar skräp, Håll Sverige Rents stora evenemang för alla som har tröttnat på skräp. Var med du också!

Vi hoppas att ni vill vara med och uppmärksamma dagen genom att gå ut och plocka skräp på en plats som ligger just dig lite extra varmt om hjärtat. Kanske i skogen bakom huset, på gågatan eller i motionsspåret - skräp finns tyvärr överallt.

Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats.

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day. Den 17 september går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt. Bli en del av en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer - bokstavligen!

Lär mer och anmäl dig på hsr.se/hela-sverige-plockar-skrap.

Ta hand om skräpet du samlat in

Bäst är att sortera skräpet och lämna det till återvinning, men tänk på att på en återvinningsstation kan du bara lämna förpackningar, inget annat skräp hör hemma där. Om du inte har möjlighet att sortera skräpet, ta med det hem och släng i restavfallskärlet.

Dela ert engagemang

Fota, filma och dela gärna med er av er dag i sociala medier. Glöm inte att tagga #hållsverigerent och #helasverigeplockarskräp så att alla kan följa ert engagemang. Ni kan exempelvis visa upp hur en plats såg ut innan ni plockade skräpet och hur fint det blev efter.

Tillsammans kan vi stoppa skräpet från att skada djur och natur och göra Herrljunga ännu vackrare!