Hyra och hyra ut på landsbygden

Här erbjuder vi dig som är intresserad av att hyra ut eller hyra bostad på landet att annonsera gratis. Lägg in din annonsförfrågan genom att trycka på länken nedan. På den här sidan ser du hyresannonser vi har fått in.

Skicka in hyresannons

Fyll i fälten för att skicka in en annonsförfrågan till oss. Herrljunga kommun erbjuder dig att annonsera här. Efter annonsen kommit in kan det ta 1 vecka innan den publiceras. Du ansvarar för att meddela oss när annonsen bör tas ned. Annonsen avpubliceras automatiskt efter 3 månader.

Kontaktuppgifter * (obligatorisk)
Kontaktuppgifter
Skriv i dina kontaktuppgifter så att Herrljunga kommun kan nå dig

Boyta samt antal rum. Hur stor bostaden är samt hur många rum den har är viktigt för hyresgästen att veta. Generell beskrivning av bostaden och området

Att skriva ut vilken hyra du planerar att ta ut kan sålla bort många förfrågningar. Om du väljer att inte göra det kommer du med största sannolikhet få en hel del onödiga förfrågningar.

Inflyttningsdatum och hur länge du planerar att hyra ut lägenheten är viktigt att ta med. Det kan även vara bra att skriva vilken uppsägningstid du tänkt ha samt om det finns någon chans till förlängning av kontraktet.

Vad som ingår i hyran är viktigt för hyresgästen att få veta och du kommer få många frågor på detta om du inte tydliggör det i annonsen. Ofta används ord som kallhyra/varmhyra och du kan även behöva skriva ut huruvida bredband och liknande ingår.

Beskriv var bostaden ligger. Det kan även vara bra att beskriva mer om läget och vad som finns i närheten så som grönområde, mataffärer, kollektivtrafik och liknande.

Beskriv vilken eller vilka kontaktuppgifter vi kan publicera i din annons

Bifoga eventuella fotografier på bostaden

Övrig information som du vill ha med i annonsen

Publicerade hyresannonser

Här ser du publicerade annonser. Ta kontakt med annonsör för att veta mer om bostaden. Herrljunga kommun svarar inte på frågor om bostadsannonserna. Annonsen avpubliceras automatiskt efter 3 månader.

Just nu finns det inga annonser att visa.

Information om hyresavtal, lagar och regler

I Jordabalkens 12 kapitel Länk till annan webbplats. (Hyreslagen) finns omfattande bestämmelser som rör hyra av både bostad och lokal.

Avstående från besittningsskydd

Avstående från besittningsskydd innebär att hyresgästen måste flytta om hyresavtalet upphör av någon sådan särskild anledning, som parterna har enats om och som finns beskriven i överenskommelsen. Om en sådan anledning uppkommer har hyresgästen alltså avstått från sitt besittningsskydd och sin rätt att få förlängningsfrågan prövad i hyresnämnden.

Hyresnämnden om avstående från besittningsskydd Länk till annan webbplats.

Hyresavtal

Mallar för att skriva ett hyresavtal med din hyresgäst hittar du hos till exempel Hyresgästföreningens eller Blocket.

Hyresgästföreningens blankett för att hyra ut Länk till annan webbplats.

Hyresnämnden

Hyresnämnden medlar i tvister som rör bostäder och lokaler. Hyresnämnden fattar också beslut i en rad frågor. På deras webbplats hittar du information om regler kring uthyrning.

Hyresnämndens webbplats Länk till annan webbplats.

Lagar

Hyreslagen gäller dig som hyr ut fler än en bostad. Privatuthyrningslagen gäller vid uthyrning av egen bostad, på Hyresnämndens webbplats hittar du exempel om hur den används.

Hyreslagen Länk till annan webbplats.

Privatuthyrningslagen Länk till annan webbplats.

Skatteavdrag

Visste du att de första 40 000 kronor du får in i överskott för året är skattefria genom ett schablonavdrag? På Skatteverkets webbplats kan du läsa mer om detta och räkna ut hur mycket du ska betala i skatt när du hyr ut.

Skatteverket om att hyra ut bostad Länk till annan webbplats.