Morgan Fihn - Jag hävdar att det finns en Herrljunga-anda

Morgan Fihn har bott på ett antal olika ställen innan han för tio år sedan bosatte sig i Herrljunga. Här trivs han jättebra och tycker att fler borde få upp ögonen för kommunen.

Morgan föddes i Göteborg, där han delvis växte upp innan han som åttaåring flyttade till den lilla orten Sollebrunn med sin familj. I vuxen ålder gick flytten till Herrljunga, där han nu bott i tio år.

Det var den stora kärleken som gjorde att jag flyttade hit, säger Morgan och skrattar.

Morgan bor med sin fru och deras två döttrar i ett hus på Skogsgatan.

Det som jag först slogs av när jag flyttade hit var alla de skogspartier som finns mellan villaområdena på många ställen i Herrljunga, det hade jag aldrig sett någon annanstans. Det gör att det känns väldigt naturnära, trots att man bor i ett villaområde. Det skänker ett lugn. Jag minns också att jag tyckte att Storgatan i centrum kändes väldigt mysig, det är en gata man gärna besöker och tar en omväg igenom bara för att det känns gemytligt. Butikerna som finns där är också trevliga, och man hoppas att invånarna fortsätter att stötta dom, även i de här svårare tiderna.

Morgan berättar att vid den tidpunkt han flyttade till Herrljunga så arbetade han i Göteborg och upptäckte direkt att det var väldigt smidigt att pendla ifrån orten. Av olika orsaker bytte han så småningom arbete och numera jobbar han även i Herrljunga, närmare bestämt på
Herrljunga Terrazzo. Där han trivs väldigt bra, och han är gillar den anda som råder på arbetsplatsen.

Det finns något som kallas Gnosjöandan, men jag hävdar att det finns en Herrljunga-anda också, där företagare bryr sig, och försöker lyfta varandra och inte klättra på varandra.

Skulle du rekommendera andra att flytta till Herrljunga?

Jag skulle definitivt rekommendera andra att flytta till Herrljunga, dom som finns i min bekantskapskrets är precis som jag naturintresserade och gillar fiske och foto, och där finns hur mycket som helst. Jag tror aldrig jag har varit på ett ställe som har så många stigar och leder och små vägar runt orten. Gillar man att ut och röra sig i skog och natur så finns det hur mycket som helst. Det här är något som är helt unikt! Och gillar man fiske så har man Nossan, som visserligen behöver lite kärlek, men är en å med väldigt stor potential, och har en stor rekreationskraft.

Vad har du för tips för att få andra att flytta hit?

Om man som jag gillar att åka och titta på fotboll, så kan jag på en timme stå på läktaren på Gamla Ullevi. Många vänner i Göteborg har lika lång restid dit som jag har härifrån, men jag har tillgång till all natur. Och här är tomtpriserna, och husen mycket billigare. Man kan få det bästa av två världar, säger Morgan med ett leende. 50 minuter till Göteborg, och en minut till fantastisk natur.

 

Morgans topp tre med Herrljunga

  1. Närheten till naturen
  2. Kommunikationerna
  3. Herrljungaborna – ett trevligt släkte

Morgans topp tre platser i Herrljunga

  1. Elisabeth Hesselbladsleden – En 21 km lång vandringsled som går från Herrljunga till Fåglavik och tillbaka som en rundtursled.
  2. Molla bokskog – Naturreservat med jättefin bokskog.
  3. Harabergets hembygdspark – Platsen för hela familjen, som känns som vår förlängda trädgård. Extra fint och hedervärt att det sköts av ideella krafter.