Naturnära fritid

Naturen är ett självklart inslag i Herrljunga, med djupa skogar, glittrande sjöar och gott om friluftsområden och vandringsleder.

I vår kommun har du tillgång till så mycket som 24 vandringsleder, där flertalet ligger i anslutning till våra boendeorter. Du behöver inte sakna närheten till vatten för här har vi 6 badsjöar och ett flertal mindre sjöar. För dig som gillar att bada, fiska eller åka skridskor på vintern är det svårt att hitta bättre bad, fiske- och rekreationsmöjligheter.

Om skogen, ängar, mossar och dalar är din grej har vi flera naturreservat och Natura 2000-områden. Gillar du mäktiga naturupplevelser har vi bland annat en av Västsveriges högsta vattenfall, Fluxfallet, där du även kan gå upp, för en fantastisk vy över sjö och skogslandskap.

Trots att Herrljunga är en mindre kommun så finns det många saker att göra på fritiden. Herrljunga har ett engagerat föreningsliv med ett varierande utbud med allt från idrottsföreningar med verksamheter som golf, fotboll, trampolinhoppning och ridning till scouter, hembygdsföreningar, konstförening, släktforskning, sångkörer och mycket annat. Så du har alla möjligheter till en naturnära fritid!

Mer om natur och friluftsliv

Herrljunga har stora möjligheter för dig som längtar ut till landet men som inte helt vill komma bort från staden. Här kan du läsa mer om ditt nya friluftsliv.

Föreningsliv

I Herrljunga kommun finns många möjligheter till en aktiv och rolig fritid och här finns ett rikt utbud på olika fritidsaktiviteter.

Det här visste du inte om Herrljungas natur- och kulturlandskap…

  • Har det tredje högsta (och kanske coolaste) vattenfallet i Västsverige, Fluxfallet på 40 meter.
  • Har ett av Västra Götalands största gravfält (Järnåldersgravfältet Nycklabacken vid Fölene) och en av Sveriges äldsta träkyrka (Jällby kyrka).
  • Har hela tre naturreservat och 2 Natura 2000-områden och sammanlagt nära 13 mil vandringsleder.