Mötesplatser för unga

Ibland kan det vara svårt att komma på vart man kan umgås med sina kompisar. På denna sida finns tips på vart i kommunen man kan träffas och hänga med sina kompisar på.

Caféer och restauranger

I kommunen finns flera trevliga caféer. Det finns också flera bra restauranger om du vill gå ut och äta. På Herrljungas turistsida kan du läsa mer om Herrljungabygdens caféer och restauranger Länk till annan webbplats..

Disk Blomdahls café

Fritidsgården Freetime

Fritidsgården "Freetime" finns på Altorpskolan i Herrljunga. Ett ställe som är öppet för dig som går i årskurs 6 till årskurs 9. Freetime har uppehållsrum dagtid och fritidsgård på eftermiddagar och kvällar. Här kan du komma och spela tv-spel, biljard, pingis, baka, hänga med vänner, spela musik och pyssla med mera.

Följ gärna Fritidsgårdens Facebooksida och Instagram om du vill delta i deras aktiviteter och ha kul med dina kompisar.

Fritidsgårdens Facebooksida Länk till annan webbplats.

Fritidsgårdens Instagramsida Länk till annan webbplats.

Två killar som spelar tv-spel

Haraberget

Haraberget är ett härligt ställe att möta upp dina kompisar på eller ta med din familj till, framförallt när det är bra väder. Ta med lite fika eller något att grilla och njut av den vackra omgivningen. Haraberget ligger bara 1 kilometer från järnvägsstationen, så du får en fin naturupplevelse med bara några minuters promenad från centrala Herrljunga.

Bro över sjö i Herrljunga hembygdspark

Språkcafé

Språkcafé anordnas av både Equmeniakyrkan Herrljunga och av Svenska kyrkan i Herrljunga. Där är barn, unga och vuxna från olika länder välkomna för att lära känna varandras kultur och språk. Det är ett bra tillfälle att skaffa nya vänner och erfarenheter.

Läs mer på respektive församlings webb för att veta mer:

Equmeniakyrkan Herrljunga språkcafé Länk till annan webbplats.

Svenska kyrkan i Herrljunga språkcafé Länk till annan webbplats.

Hembakade bullar

Stadsparken i Herrljunga

Stadsparken i Herrljunga, mitt emot mataffären Hemköp, kan också vara en bra plats att umgås på. Både med dina kompisar och din familj. Utöver stora fina grönområden som passar utmärkt till en picknik, finns det även en frisbeegolfbana som går genom parken. Frisbee finns att låna hos Herrljunga Sportcenter som ligger intill stadsparken.

Vy över stadsparken