Jobba, praktisera eller studera

Att ha ett arbete, praktik eller utbildning är viktigt för att komma in på arbetsmarknaden. På den här sidan har vi samlat ihop bra information till dig som funderar på att söka jobb, praktik eller börja plugga.

Söka jobb som ungdom

Det finns flera olika sätt att få arbetslivserfarenhet för dig som är ung. Viktigt för framtiden är att börja skapa kontakter i arbetslivet.

Här är några tips för att komma in på arbetsmarknaden som ung:

  • Feriejobb i Herrljunga kommun – För dig som är folkbokförd i Herrljunga kommun och ska sluta nian i år eller tidigare och ännu inte fyllt 18 år. Feriejobbet erbjuds under sommaren och du kan söka det tidigt på våren. Du söker jobbet via kommunens webb.
  • Ferieentreprenör i Herrljunga kommun - För dig som är folkbokförd i Herrljunga kommun och ska sluta nian i år eller tidigare och ännu inte fyllt 18 år. Under 4 sommarveckor kan du få chansen att testa på livet som entreprenör, utveckla ditt ledarskap och starta ditt eget företag. Till din hjälp får du en personlig coach, utbildning och ett startkapital. Du söker jobbet via kommunens webb.
  • Sommarjobb – För dig som har fyllt 18 år erbjuder kommunen jobb på sommaren. Du hittar sommarjobben på kommunens webb.

Mer information om arbete för dig som ungdom:

Praktisera

Behöver du skaffa dig arbetslivserfarenhet och öka dina chanser att få jobb? Då kan arbetspraktik vara rätt för dig. Praktik på en arbetsplats kan också vara ett alternativ för dig som förbereder dig för att starta eget.

Mer information för dig som är intresserad av praktik:

Studera

Funderar du på vad du vill studera eller har du kanske bestämt dig men vet inte hur du vill gå vidare? Här har vi samlat några länktips som kan hjälpa dig på vägen.

Mer information för dig som är intresserad av att studera: