Kommunens stöd för unga att må bra

Om du bor inom Herrljunga kommun finns det flera alternativ för dig som vill ha hjälp med att må bättre. Alla har rätt till att må bra, men alla har inte samma förutsättningar till att må bra.

Stöd i skolan - Elevhälsan

När du går i skolan kan du få hjälp av Elevhälsan. Elevhälsan kan stötta dig att nå dina mål i skolan, känner dig omotiverad eller helt enkelt inte mår så bra. Hos Elevhälsan kan du även få prata av dig med någon vuxen.

Kontaktuppgifter till Elevhälsan hittar du på kommunens webbsida.

Hjälp och stöd i vardagen

Kommunens socialtjänst kan hjälpa och stödja dig på olika sätt i olika former såsom samtal, rådgivning och vägledning om vart du kan vända dig i olika frågor.

Läs mer om hjälp till barn och unga på kommunens webbsida.

Mini-Maria

Mini-Maria finns för dig som är ungdom eller ung vuxen upp till 21 år och som har frågor om alkohol, droger eller spel om pengar. På mottagningen arbetar socionomer, sjuksköterskor, psykologer och läkare tillsammans för att hjälpa unga från Borås, Bollebygd, Herrljunga, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Läs mer om Mini-Maria. Länk till annan webbplats.

Telefonnummer när du behöver akut hjälp

På kommunens webb finns en lista av telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp.

På kommunens webb under sidan "omsorg och stöd" finns mycket mer information till dig som inte mår så bra och behöver stöd.