Cykla

Ge dig ut och upptäck ett härligt kulturlandskap i Herrljungabygden. Här hittar du förslag på olika cykelturer som tar dig förbi spännande besöksmål i ett härligt natur- och kulturlandskap.

Cykelturer med utgångspunkt i Herrljunga

Eggvenarundan, 21 km
Fölenerundan cirka, 11,5 km
Fåglaviksrundan, cirka 32 km
Remmene-Hudenerundan, cirka 34 km

Cykelturer med utgångspunkt i Ljung

Hudene Skölvenerundan, cirka 33 km
Molla-Odrundan, cirka 41,5
Mjäldrunga-Albogarundan, cirka 70,5

Bra att veta om cykelturerna

Ungefärlig tid:

Tiden för cykelturerna varierar beroende på längden och naturligtvis på det tempo som man håller. Ta det lugnt och njut av det vackra landskapet, där man passerar både skog, beteshagar, ängar och spännande besöksmål.

Markering:

Cykelturerna har ingen markering längst med vägarna, utan här få man läsa på kartan och följa cykelleden via Googlemaps Länk till annan webbplats..

Svårighetsgrad:

Lederna är relativt lättcyklade med mindre höjdskillnader.

Start och mål:

Alla cykelturer är rundturer, utgångspunkt på kartan är från Herrljunga tågstation samt röda torget vid kommunhuset och vid Ljungs tågstation. Vid Järnvägsstationerna finns det bra med parkeringsplatser för dig som kommer med bil.

Vill du ta med dig cykeln på ett av Västtrafiks tåg? Läs mer i deras länk om hur det funkar att ta med sig sin cykel på tåg. https://www.vasttrafik.se/ Länk till annan webbplats.

Hitta hit:

Till Herrljunga från Göteborg och Skövde och Lidköping är det cirka 45-60 minuter med tåg. Från Alingsås och Falköping är det cirka 20 minuter med tåg och från Borås till Herrljunga cirka 40 minuter.

Vägar till Herrljunga är väg 181 från Vårgårda, 182 från Floby,Falköping och 183 från Borås.