Fluxfallsleden

Fluxfallsleden går runt sjön Stensjön i Molla. Leden är 3 km lång. Utmed Fluxfallsleden möter du en fin utsikt från toppen av Fluxfallet.

Med start vid Stensjöns badplats går leden längst vägen vidare upp mot toppen av Fluxfallet. På vägen upp kan man göra en avstickare för att komma till fallets fot. Det är en mindre stig som ligger några 100 meter norr om fallet (vid en vändplats).

Utmed leden finns vacker skog med porlande bäckar. När du har tagit dig upp på fluxfallet som är ett cirka 40 meter högt vattenfall kan du njuta av den fina utsikten över Stensjön. Om våren forsar fallet mäktigt. Fallet ligger där Biståsabäcken rinner ut över Fluxbergets kant. Bäcken mynnar sedan ut i Stensjön.

För dem som vill stanna längre för att njuta av den fina utsikten över fluxfallet och Mollabygden finns det rastplats och grillplats. Leden fortsätter sedan vidare genom skog för att sista kilometern gå på grusväg. Här kan man också ta sig till en mindre grotta. Är det badväder, passa på att ta ett dopp i Stensjön. Här finns några sittplatser och bord samt en enklare grillplats.

Fakta

Längd: 3 km
Kommun: Herrljunga
Nära: Mollaleden och fjällastigen.

Fluxfallsleden karta Länk till annan webbplats.

Hitta hit

Några kilometer öster om Molla ligger Stensjön och Fluxfallet. Vid badplatsen finns en parkeringsplats. Parkeringsplats finns också vid sjöns östa kant, tag av vid markering där det står fluxfallet och tag av på en mindre grusväg. Parkera vid vändplatsen och gå sista biten upp till toppen av fallet.