Artikeln publicerades 24 november 2017

Hinderbana i Annelund invigdes

Hinderbanan i Annelund.

Så här ser den nya hinderbanan vid Mörlandaskolan i Annelund ut.

Den nya hinderbanan vid Mörlandaskolan blev klar i mitten av oktober, och invigdes med barn, förtroendevalda och ansvariga tjänstepersoner på plats.

– Den är tänkt för barn från 10-årsåldern och uppåt, berättar Dan Friden, gatu- och parksamordnare på Herrljunga kommun som har varit projektledare för bygget.

Hinderbanan initierades av några lärare vid Mörlandaskolan som lämnade in ett medborgarförslag, och den har nu alltså blivit verklighet.

– Vi har valt naturmaterial, så det är lärk i all utrustning, berättar Dan Fridén. Ytan är på 16 gånger 12 meter och där finns vippbrädor, repbroar och en väg att ta sig över. På marken ligger det bark så att allt ska bli så naturligt som möjligt.

Utrustningen är inköpt av en lekplatstillverkare och det är Pers Maskinservice som har skött markarbete och montering. Totalt har kostnaden uppgått till cirka 200 000 kronor.

– Banan stimulerar till fysisk rörelse, att utveckla motorik och balans, säger Dan Fridén. Själv är jag väldigt nöjd. Det kunde inte ha blivit bättre.