Artikeln publicerades 7 juni 2021

Anna blir ny administration- och kommunikationschef

Anna Gawrys utanför Herrljunga kommunhus

Anna Gawrys, ny administration- och kommunikationschef som börjar sin tjänst efter semestern.

Anna Gawrys blir Herrljungas nya administration- och kommunikationschef och börjar sin tjänst i slutet av augusti. Anna kommer närmast från en tjänst som planeringssekreterare och projektledare i Malmö stad.

Anna Gawrys har en bred erfarenhet inom offentlig sektor och har arbetat med bland annat nämndsamordning, projektledare, kvalitetssäkring med mera.

Jag kommer från en tjänst som planeringssekreterare där jag fått bära olika hattar, så att säga, allt ifrån nämndsekreterare till utredare och projektledare. Innan dess har jag arbetat mer som renodlad kommunsekreterare i Trelleborgs kommun. Jag har även arbetat på AstraZeneca med kvalitetssäkring och administration, berättar Anna Gawrys.

Herrljunga är en bit från Malmö, hur kom det sig att du sökte den här tjänsten?

Jag fick först upp ögonen för Herrljunga och närområdet när jag var på semester för ett tag sedan. Jag tyckte landskapet var otroligt vackert och jag tänkte att här hade jag kunnat leva. Sedan såg jag annonsen och tyckte den passade mig och mina kompetenser. Jag tycker även att tjänsten erbjuder utmaningar, vilket också lockade.

Anna börjar sin tjänst först efter semestern i slutet av augusti. Det är mycket som ska göras innan dess, förutom att organisera en flytt till Herrljunga och avsluta sin nuvarande tjänst går Anna en ledarskapsutbildning på distans på Harvard.

Vad ser du fram emot i din nya roll?

Jag ser fram emot många olika delar, dels att vara ledare i en grupp som har två olika inriktningar (administration och kommunikation), dels olika verksamhetsfrågor som väntar på en. Jag är ny i kommunen så det kommer vara många lärdomar. Även arbetet i ledningsgruppen ska bli spännande. Så det kommer vara utmanande och mycket roligt, ser fram emot att börja och kasta mig in i arbetet, säger Anna Gawrys med ett leende.

Anna berättar även att hon har en positiv känsla av att börja i Herrljunga kommun, men har också stor ödmjukhet kring uppdraget.

Vad tycker du är viktiga egenskaper som ledare?

Jag tycker det är viktigt med mod, samarbetsförmåga, inlyssnande attityd, prestigelöshet och humor. När jag tänker på bra ledare jag själv har haft, är det personer med empati som får människor att vara trygga i gruppen och på så vis uppnå resultat, avslutar Anna Gawrys.

Namn: Anna Gawrys

Aktuell som: Administration- och kommunikationschef.

Ålder: 44 år

Bor: Malmö, men planerar flytta till Herrljunga kommun i samband med tillträde till tjänsten.

Familj: Man och son samt två katter.

Intressen: Trädgård och odlingar samt yoga. Just nu håller jag även på med en ledarskapsutbildning på Harvard så våren har varit intensivt, hinner inte med så mycket annat.