Artikeln publicerades 29 juni 2021

Sommarjobbare med uppdrag att marknadsföra Herrljunga är på plats

Sommararbetare inom kommunikation står framför kommunhuset

Från vänster: Albin Koublani, Alva Lindberg, Sodaba Sadid och Jonatan Ranstig.

Albin, Alva, Jonatan och Sodaba ska jobba på kommunhuset de närmaste två veckorna. De ska framförallt jobba med kommunikation och marknadsföring av kommunen, riktad mot yngre.

Som första uppdrag ska sommarjobbarna skriva en nyhet om sig själva och sitt uppdrag. Precis som många av våra nya medarbetare.

Albin Koublani

Albin Koublani är 17 år gammal och går samhällsvetenskapliga linjen på Kunskapskällan. Han har ett stort sportintresse och på fritiden gillar han att hänga med kompisar och vara ute i naturen. Som person är Albin oftast glad, social och aktiv. Albin beskriver även sig själv som en hjälpsam person som lyfter andra som har det jobbigt.

Varför sökte du det här sommarjobbet?

Jag tyckte det lät som ett roligt sommarjobb som är annorlunda från de jobb jag haft tidigare.

Vad skulle du vilja lyfta fram i Herrljungas marknadsföring?

Alla olika aktiviteter man kan hitta på, till exempel padelhallarna, olika sjöar, vandringleder och fotbollsplaner.

I framtiden vill Albin läsa vidare, gärna på någon högskola i Göteborg.

Jag vill läsa på högskola, men vet inte riktigt vad ännu, men något inom juridik tror jag. Jag vill helst plugga i Göteborg eftersom jag har starka anknytningar till staden.

Alva Lindberg

Alva Lindberg är 18 år och går naturvetenskapliga programmet på Sundlergymnasiet i Vårgårda. Hon bor i Eggvena i Herrljunga kommun.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är en glad person som gillar att hjälpa människor både i arbetslivet och i privatlivet. På fritiden brukade jag gå på boxning men det är lagt på hyllan nu på grund av Coronapandemin. Annars spenderar jag mycket tid i skogen.

På frågan vad hon skulle vilja lyfta fram och marknadsföra i kommunen är svaret – naturen! Alva skulle även vilja lyfta fram lokala företag mer.

Vad har du för framtidsplaner?

Närmast är att ta studenten, efter det får jag se om det blir ett sabbatsår eller om jag börjar direkt på universitet, säger Alva. Om det blir ett sabbatsår är det nog resor på agendan, var vet jag inte än. Väljer jag universitetet så funderar jag på att plugga till civilingenjör antingen i Göteborg eller någon annan stad där jag kan träffa nya människor, men inget är bestämt.

Jonatan Ranstig

Jonatan Ranstig är 17 år gammal och bor i Mollaryd. Till vardags läser han teknik i Borås och på fritiden gillar Jonatan att fiska, spela dator och att vara med kompisar. Som person är Jonatan glad, entusiastisk och hjälper mer än gärna till om det skulle behövas.

Varför sökte du det här sommarjobbet?

Jag sökte jobbet för det lät som ett spännande och annorlunda jobb och en chans att skaffa sig en bra erfarenhet.

Vad skulle du vilja att kommunen marknadsförde mer?

Det jag vill lyfta fram är vår fina natur, olika sjöar i kommunen och även vår lilla mysiga småstad och dess invånare.

I framtiden vill Jonatan plugga på högskoleutbildning i Göteborg inom IT.

Sodaba Sadid

Sodaba Sadid är 18 år gammal och tog nyligen studenten från Kunskapskällan, gymnasieskolan här i Herrljunga kommun. Där studerade hon samhällsvetenskap med beteendeinriktning.

Som person beskriver Sodaba sig som social och utåtriktad.

Jag är social, hjälpsam och aktiv. Tidigare har jag spelat fotboll men inte längre, nu har jag bytt ut fotbollen mot böcker och jag läser ofta på min fritid. Jag gillar även att titta på fotboll.

Varför sökte du det här jobbet?

Eftersom jag är en social person gillar jag att kommunicera så jag trodde att det här jobbet skulle passa mig. En annan anledning till att jag sökte var att jag ville både träffa nya människor och binda kontakter, och såklart få erfarenhet.

Vad tycker du att kommunen ska lyfta fram i marknadsföringen?

Jag vill visa upp kommunen som den är, allt är härligt! Det bästa enligt mig är att allt är nära, man kan gå till vad som inom ett par minuter.

Sodaba har stora framtidsplaner. Hon är intresserad av internationella relationer och planerar att studera utomlands.

Jag kommer från Afghanistan och är intresserad av att plugga internationella relationer och sedan jobba inom EU. Genom den kommer jag skaffa mig kunskaper som hjälper mig förstå världen och vår tids stora globala utmaningar dessutom lär jag mig om det internationella systemets historiska framväxt, vilka maktförhållanden som råder och hur dessa förändras.