Artikeln publicerades 5 september 2022

Förtidsröstningen i full gång

Nu är förtidsröstningen i full gång och på söndag väntar valdagen. Om du har svårt att själv ta dig till ett röstmottagningsställe på grund av t.ex. sjukdom, funktionshinder eller ålder finns det två sätt att rösta utan att behöva ta dig till lokalen, nämligen genom budröstning eller ambulerande röstmottagning.

Budröstning sker genom att någon annan än du själv tar med din röst till vallokalen eller till en lokal för förtidsröstning. För att rösta med bud behöver du ett bud, ett vittne och ett budröstningskit. Budröstningskit finns tillgängliga för upphämtning i förtidsröstningslokalerna, vallokalerna och på kommunhuset. Mer information om budröstning finns via Valmyndighetens hemsida Länk till annan webbplats..

Ambulerande röstmottagning sker genom att två ambulerande röstmottagare kommer till ditt hem för att ta emot din röst där. Din röst görs i ordning på samma sätt som en förtidsröst i en lokal för förtidsröstning. Du kan boka ambulerande röstmottagning via vår webbsida eller genom att ringa kommunens växel via 0513-170 00. Du kan begära hjälp via ambulerande röstmottagning ända fram till valdagen kl. 15.00, men hör gärna av dig så snart som möjligt för att förenkla planeringen.