Artikeln publicerades 7 februari 2018

Vuxenvandring i Herrljunga börjar nu till helgen

Viveca Lundahl, folkhälsoutvecklare, och Carl-Olov Holmström, näringslivschef.

Viveca Lundahl, folkhälsoutvecklare, och Carl-Olov Holmström, näringslivschef, är tacksamma för det initiativ till vuxenvandring som har tagits.

Nu på fredag kommer det att starta vuxenvandring i Herrljunga.

– Vi har haft problem med ungdomar som kvällstid ägnar sig åt skadegörelse och klotter, framför allt i området kring och i stationshuset, säger Viveca Lundahl, folkhälsoutvecklare. Det handlar om ungdomar i högstadieåldern, men även barn så unga som elva år.

Polisen och kommunen arbetar tillsammans i det trygghetsskapande arbetet, men nu har det även skett ett initiativ hos föräldrar som vill bidra.

– Det började med ett upprop på Facebook med Ulrika Bernehäll som initiativtagare. Många var intresserade och det kallades till ett möte i kommunhuset som lockade hela 86 personer, berättar Viveca Lundahl. På det mötet var också kommunen och polisen med, och det fanns en enighet om att en vuxenvandring måste till.

Viktig fråga för näringsliv och affärer

Vuxenvandringen börjar alltså till kommande helg och fortsätter framöver.

– Från näringslivets sida tycker vi det är viktigt att vi har en trygg, inbjudande och attraktiv miljö i samhället, och vi stöder naturligtvis detta initiativ, säger Carl-Olov Holmström, näringslivschef.

– Vi är mycket tacksamma för det stora intresset för vuxenvandringen och det initiativ som har tagits, säger Viveca Lundahl.