Artikeln publicerades 14 september 2018

Delawar var en av sommarlovsentreprenörerna i Herrljunga

Delawar Rahimi, sommarlovsentreprenör.

Delawar Rahimi, sommarlovsentreprenör i Herrljunga.

Delawar Rahimi är 18 år och vill bli företagare. Därför tog han chansen att bli en av årets sommarlovsentreprenörer i Herrljunga.

– Att bli företagare är en dröm för mig, berättar han.

Att bli sommarlovsentreprenör är en möjlighet som erbjuds ungdomar, bland annat i Herrljunga, och Delawar, som går andra året på Ekonomisk linje på Alströmergymnasiet i Alingsås, bestämde sig för att ta chansen.

– Det var jag och två andra entreprenörer här i Herrljunga, säger han. Jag tog över en idé som några sommarlovsentreprenörer haft tidigare, nämligen att sälja annonser på omslaget till kollegieblock.

– Detta gjorde att jag kunde få veta lite mer om företagande och få hjälp av erfarna personer. Jag har till exempel lärt mig hur man tar kontakt med sina kunder för att sälja annonser, något som från början kändes svårt.

När kollegieblocken sedan blev klara, så har varje elev i Kunskapskällans gymnasieskola fått ett exemplar.

– Det var uppskattat, och själv är jag nöjd med min tid som entreprenör. Jag vill utvecklas och tjäna pengar, så att jag kan hjälpa barn runt om i världen som tvingas sova på gatorna. Det är något jag vill göra, att hjälpa andra.

Delawar Rahimi kom till Sverige från Afghanistan 2010 och har sedan dess bott i Herrljunga med sina föräldrar och syskon.