Artikeln publicerades 2 oktober 2018

Herrljunga på 36:e plats i Svenskt Näringslivs ranking av Sveriges kommuner

Herrljunga placerade sig på plats 36 av Sveriges 290 kommuner när Svenskt Näringsliv presenterade sin årliga ranking på tisdagsförmiddagen.

Det är en tillbakagång med nio placeringar jämfört med 2017 års resultat.

– Vi hade naturligtvis hoppats på att behålla vår plats från förra året, men jag tycker ändå att detta är hyfsat bra, säger Carl-Olov Holmström, näringslivschef i Herrljunga.

Positivt för Herrljunga är att kommunen placerar sig på andra plats i riket när det gäller skolans attityder till företagande.

– När det gäller framtida utveckling, så är detta en viktig kategori, säger Carl-Olov Holmström. Och i Herrljunga har vi verkligen ett mycket fint samarbete mellan näringslivet och skolan.

Herrljunga är även framgångsrikt i kategorierna ”Kommunpolitikers attityder” och ”Tjänstemäns attityder” med en 26:e plats i båda kategorierna.

– För oss som är förtroendevalda och jobbar i den kommunala organisationen är detta naturligtvis speciellt glädjande, säger Johnny Carlsson, kommunalråd. Det är viktigt för oss att ha bra relationer till kommunens företag och vara ett stöd för dem.

Bäst i Sverige, enligt Svenskt Näringsliv, är Solna, följt av Vellinge och Höganäs. Bäst i Västra Götaland är Partille på en åttonde plats, följt av Vårgårda som i år hamnar på nionde plats.

Hela undersökningen finns tillgänglig på Svenskt Näringslivs hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Herrljunga kommun informerar