Artikeln publicerades 29 oktober 2018

E-tjänst för krisstödet 2018 är öppen fram till den 5 november

Den 16 oktober öppnade Jordbruksverket e-tjänsten där lantbrukare ska lämna de uppgifter som behövs för att kunna ta del av krisstödet 2018. Stödet, på totalt 400 miljoner kronor, riktar sig till lantbrukare med får-, nötkötts- och komjölksproduktion och som har 10 djurenheter eller fler.

Det är 400 miljoner kronor som regeringen beslutat ska gå till får-, nöt och komjölkproducenter och är första steget i det krispaket som regeringen beslutat om. Krisstödet administreras och betalas ut av Jordbruksverket. Lantbrukare som är berättigade till stödet har i dagarna fått ett brev med mer information om hur ansökan går till och vilka uppgifter som ska lämnas in. På Jordbruksverkets hemsida kan du läsa mer om vad stödet handlar om och hur du kan ansökan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den 16 oktober öppnade e-tjänsten där lantbrukare ska lämna in de uppgifter som behövs för att kunna ta del av krisstödet 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. E-tjänsten är öppen till den 5 november.