Artikeln publicerades 7 november 2018

Sök Herrljungachecken fram till den 23 november

Fram till den 23 november går det bra att söka en Herrljungacheck på upp till 25 000 kronor från Leader Sjuhärad.

– Det ska vara en allmännyttig insats, något som är positivt för samhället, säger Annika Andersson, verksamhetsledare på Leader Sjuhärad. Men det är inga EU-pengar inblandade här, så det är både enkelt att söka och redovisa, vilket vi också hjälper till med.

Särskild insats i Herrljunga och Vårgårda

Leader Sjuhärad har sin bas i Länghem i Tranemo kommun, men gör också regelbundna besök i andra delar av sitt område. Just nu har man en insats som riktar sig särskilt mot Vårgårda och Herrljunga.

– Jag har funnits på plats två veckor i Fokus Herrljungas lokaler under oktober, och nästa vecka är jag i Vårgårda, berättar Annika Andersson. Men är det någon som vill ha ett möte med mig i Herrljunga, så åker jag naturligtvis hit.

Leader Sjuhärad är inne i en programperiod som pågår mellan 2014 och 2021. Verksamheten finansieras av med kommunala, statliga och EU-medel. Stödet kan röra sig från så kallade checkar till större projekt som löper över flera år.

Brett och varierat

Herrljungachecken kan sökas av både enskilda personer, företag och föreningar. När Leader Sjuhärad för en tid sedan gjorde en riktad insats i Bollebygd så beviljades bland annat pengar till start av en vävstuga, digitalisering av en hembygdsgård, uppstart av en teaterförening och ett feministiskt bygglägger.

– Det är verkligen brett och varierat, säger Annika Andersson. Den som har en idé kan ta kontakt med mig så skickar jag ansökningshandlingar. Hittills har vi fått in en ansökan, men flera är på gång.

Sista ansökningsdag 23 november

Sista dag för att söka Herrljungacheck är den 23 november. Beslut om stöd fattas den 5 december. Annika nås på mailadress annika@leader-sjuharad.se eller telefon 0706/440065.

Annika Andersson, Leader Sjuhärad.

– Det ska vara en allmännyttig insats, något som är positivt för samhället, säger Annika Andersson, verksamhetsledare på Leader Sjuhärad, om Herrljungachecken som går att söka till och med 23 november..