Artikeln publicerades 30 november 2018

Strängbetong varslar 73 personer vid fabriken i Herrljunga

Herrljunga kommun informerar

Strängbetong varslade den 29 november 73 personer vid fabriken i Herrljunga. Skälen till avvecklingen är att den vikande marknaden för bostäder resulterar i en minskad efterfrågan av vägg enligt Strängbetong AB. Personalminskningen är fördelat på 65 kollektivanställda och 8 timanställda. Detta varsel motsvarar 50 % av personalstyrkan.

Kommunen står till buds med den hjälp vi kan ge

– Detta är naturligtvis tråkigt för Herrljunga och från kommunens sida kommer vi att stå till buds med den hjälp vi kan ge, säger Johnny Carlsson, kommunalråd. Genom fokus Herrljunga kan vi till exempel visa på de arbetstillfällen som finns i kommunen och förmedla kontakter med de företag som har behov att anställa.

-Strängbetong har valt att möta avmattningen i konjunkturen med att specialisera sina fabriker. I Herrljunga kommer man att ägna sig åt trappor, vilket man ju gjort historiskt, man ser också möjligheter till tillväxt här på sikt, säger Carl-Olov Holmström, Näringslivschef, Fokus Herrljunga.

I ett pressmeddelande från Strängbetong, så förklarar Kent Blom, Chef Produktion, följande om den omorganisation som ska genomföras:

” Strängbetong är en nyckelspelare på den svenska marknaden för prefabricerade byggsystem och för att kunna bibehålla denna ställning krävs att vi kontinuerligt ser över och effektiviserar vår verksamhet. Produktionen av vägg och exklusiva fasader flyttas till andra produktionsenheter inom Strängbetong och Consolis medan trappverksamheten inklusive trapptillverkningen, kommer att drivas vidare i Herrljunga.

Läs pressmeddelandet från Strängbetong AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i sin helhelhet på Strängbetongs hemsida.