Artikeln publicerades 11 september 2019

När sommaren förändras behövs det fler som rycker in

Personal Herrljunga Räddningstjänst

Räddningstjänstpersonal från vänster: Anders Svensson, Morgan Gunnarsson, Annalena Lidborg, Tomas Svantesson, Lars Arnoldsson, Christian Hallberg och Johan Hårsmar.

Vi söker deltidsbrandpersonal till våra stationer i Herrljunga och Annelund! Just nu pågår en nationell kampanj för att rekrytera fler deltidsbrandmän och deltidsbrandkvinnor runtom i Sverige, liksom i Herrljunga.

Vad krävs det av mig?

Som brandman eller brandkvinna på Herrljunga kommuns deltidtidsstationer håller du beredskap på förutbestämda tider.

Vi söker dig som har ett intresse av Räddningstjänstens frågor, att bidra till trygghet i vårt samhälle. Du behöver ingen erfarenhet men det är bra att känna till att det är en deltidstjänst som bygger på att du har beredskap. Du behöver även bo i närheten av tätorterna Herrljunga eller Annelund, med inställningstid på fem minuter, säger räddningschef Christian Hallberg.

För att kunna bli anställd som deltidsbrandman eller deltidsbrandkvinna gäller vissa grundförutsättningarna som du kan läsa mer på deltidsbrandman.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hur kommer jag att testas?

Om du uppfyller de grundläggande kraven blir du kallad på ett arbetsprov.

Du kommer att få gå på ett rullband i full larmbeklädnad, som väger cirka 24 kg, i sex minuter. Sedan kommer du få genomföra olika testmoment som simning, höjdprov, momentbana och tekniktest. Efter det har vi en intervju, säger räddningschef Christian Hallberg.

Låter det här intressant? Lämna in din ansökan om deltidsbrandman/deltidsbrandkvinna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. redan idag!

Brist på deltidsbrandmän/deltidsbrandkvinnor

Anledning till att SKL, MSB, Sobona samt fackförbunden Brandmännens Riksförbund (BRF), Kommunal och Vision gör en nationell kampanj är att få fler deltidsbrandmän/deltidsbrandkvinnor till Sveriges olika Räddningsverksamheter. Kampanjen syftar även till att arbetsgivare, inklusive kommuner, ska underlätta rekrytering genom att låta sin personal vara deltidsbrandmän/deltidsbrandkvinnor.

I Herrljunga kommun har vi tidigare haft svårt att få personal till brandstationen i Annelund. Men nu är det tvärtom, att vi saknar mer deltidspersonal till Herrljungas brandstation, säger Christian Hallberg.

Vad skulle du säga till de som vill söka men är lite osäkra ifall de klarar testerna?

Bara du uppfyller grundförutsättningarna så tycker jag att du ska komma hit och pröva! Vi välkomnar alla att testa, avslutar Räddningschef Christian Hallberg.