Artikeln publicerades 19 januari 2021

Ändrade serveringstider för alkohol

Spridningen av coronaviruset gör att du som serverar alkohol i din verksamhet behöver förhålla dig till flera tillfälliga regler.

Tillfälligt förbud mot försäljning av alkohol efter klockan 20.00

Från och med den 24 december gäller förbud mot att servera alkohol efter klockan 20.00. Förbudet gäller till och med den 24 januari.

Kommunen tillämpar Folkhälsomyndighetens allmänna råd att serveringsstället ska vara utrymt och stängt en timme. Det innebär att du får sälja alkohol till och med klockan 20:00. Därefter har en halvtimme på dig att utrymma till klockan 20:30.

Serveringsstället ska hålla stängt en timme och kan öppna igen klockan 21:30. Om du öppnar igen får du servera mat, folköl och lättdrycker. Övriga regler om max antal personer och avstånd mellan människor eller sällskap gäller. Om du inte tidigare anmält in att du vill öppna efter utrymningstiden gör du det genom att maila till tillståndsenheten.

Under den timme som serveringsstället är utrymt och stängt får du ha din personal på plats, laga mat och sälja till take away. Detta måste organiseras så att personer inte kommer in och hämtar eftersom det inte får vara gäster inne under den timme det är stängt.

Tillfälligt förbud mot försäljning av alkohol efter klockan 22.00

Från den 20 november är det förbjudet att sälja alkohol efter klockan 22.00. Detta innebär att serveringsstället ska stänga klockan 22.00, och att lokalen ska vara utrymd senast klockan 22.30.

För mer information, kontakta: TiS-Tillståndsenheten i Samverkanlänk till annan webbplats

Folkhälsomyndigheten, frågor och svar om regler för restauranger och krogarlänk till annan webbplats.

Ett glas vitt vin