Artikeln publicerades 5 december 2017

Lisbeth Pipping föreläste om familjehemmens betydelse

Måndagen den 4 december samlades omkring 30 personer på Blomdahls café i centrala Herrljunga för att lyssna till Lisbeth Pippings föreläsning ”Inte bara tak över huvudet - en föreläsning för dig som är eller funderar på att bli familjehem.”

Det var familjehemssekreterarna från socialtjänsten i Herrljunga som hade tagit initiativ till den här kvällen för att uppmärksamma familjehemmens viktiga roll och behovet av att rekrytera nya familjehem till de barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo med sina föräldrar.

Lisbeth Pipping, som är en välkänd författare och föreläsare, berättade bland annat om sin uppväxt med en utvecklingsstörd mamma, en svårt alkoholiserad pappa och två småsyskon. Det handlade också om de många barn som Lisbeth mött under sina föreläsningar och om familjehemmen, som för många barn, blev deras räddning.

Det blev en härlig och inspirerade kväll som väckte starka känslor men också glada skratt bland besökarna. Stort tack till Blomdahls café och den fina service som bjöds under kvällen.