Artikeln publicerades 31 oktober 2019

Dag för att prata om psykisk hälsa

Herrljunga och Vårgårda kommuner samt Västra Götalandsregionen anordnar Psykiatrins dag den 11 november på Kunskapskällan i Herrljunga tätort. Temat för dagen är "Beroende, medberoende och tillfrisknande" och är en del i att uppmärksamma psykisk hälsa i samhället, vad man kan göra själv och vilket stöd som finns.

På bilden ser du från vänster Sabina Dahlgren, samordnare för dagen samt Jennie Turunen, verksamhetschef för Socialt stöd.

Sabina Dahlgren är samordnare för dagen och hoppas på stort intresse.

Vi har flyttat eventet från tidigare Tors hus till Kunskapskällan för att komma närmare centrala tätorten och tågstationen. Vi har även försökt informera och marknadsföra dagen så vi hoppas på många besökare, säger Sabina Dahlgren, Vuxenbehandlare.

Temat det här året belyser även personer som inte själva är beroende men som kommer i kontakt med det, i jobbet eller privat. Det är viktigt att få kunskap om ämnet och att man kan få prata om det i ett forum som detta, säger Jennie Turunen, verksamhetschef för Socialt stöd.

Det är öppet hus från kl. 17:00, på plats finns personal från Herrljunga och Vårgårda kommuner samt Västra Götalandsregionen. Kl. 18 föreläser Mikael Lund, VD och grundare/ Beroendeterapeut på Human Gardening. Dagen är kostnadsfri och är öppen för alla, vi bjuder på fika!

Anmäl dig på www.herrljunga.se/psykiatrinsdag.