Artikeln publicerades 10 mars 2022

Våga fråga - en föreläsning som räddar liv

Händer som formar ett hjärta

Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund och Närvårdssamverkan Södra Älvsborg bjuder tillsammans med Suicide Zero in till en digital föreläsning om hur vi kan förebygga självmord

Våga Fråga är en föreläsning som går igenom fakta och myter om självmord, lär ut hur man identifierar varningstecken på när psykisk ohälsa kan uppstå och hur man kan stötta någon som mår dåligt. I utbildningarna får man som medmänniska lära sig att hålla motiverande samtal och konkreta råd på hur man lotsar rätt vid en akut situation.

Att prata om hur vi mår är det mest förebyggande vi kan göra - det kan rädda liv. Du behöver inte ha några förkunskaper eller arbeta med den här typen av frågor i ditt arbete för att kunna delta.

Föreläsningen är kostnadsfri och genomförs digitalt den 17 mars kl. 19:00 – 20:30.

Anmäl dig via länken: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=97175b1f22f7 Länk till annan webbplats.

Vid frågor om föreläsningen, kontakta Mikael Szanto.
E-post: mikael.szanto@borasregionen.se, tel. 073 409 12 95.