Artikeln publicerades 2 juni 2022

Välkommen till föreläsningsfika!

Kaffe med kaka

Herrljunga kommun arbetar aktivt för att främja sociala möten och förebygga ofrivillig ensamhet och isolering, bland annat genom så kallade ”föreläsningsfika”. Kvällens föreläsare är Malte Hallquist.

Som far till ett multihandikappat barn har Malte Hallquist lärt sig att kommunikation kan föras på så många olika sätt och på så många olika plan. Hans handikappade dotter har också lärt honom att diagnoser kan vara superkrafter om man bara hittar rätt riktning med sina styrkor. Enligt Malte så har människor som lever lite utanför boxen ofta förmågan att plocka fram den bästa ur oss.

Föreläsningen handlar om mänskliga möten där relationen ibland är det enda verktyget för utveckling. Om att våga visa öppenhet och sårbarhet som en grogrund för att bygga relationer över gränser. Föreläsningen tar komiska och eftertänksamma grepp på de mekanismer som är med och styr hur en relation skapas, bibehålls och förstärks.

Dag: torsdag 9 juni
Tid:18.00-19.30
Plats: Kulturhusets konsthall (centrala Herrljunga)
Kvällen är helt kostnadsfri, ingen anmälan krävs och det bjuds på fika.

Bjud gärna med en granne, släkting eller bekant. Tillsammans kan vi hjälpa varandra att förebygga ofrivillig ensamhet och isolering.

Föreläsningsfika drivs av Herrljunga kommuns Rättighetsnätverk. På herrljunga.se finns mer information om nätverket, föreläsningsfika och kommunens arbete för mänskliga rättigheter.