Artikeln publicerades 6 februari 2023

Internationella Brottsofferdagarna 2023

Internationella Brottsofferdagen är den dag då brottsoffers erfarenheter uppmärksamma över hela landet. Brottsofferjouren Sveriges ändamål är att erbjuda och ge medmänskligt stöd, information och praktisk vägledning till brottsutsatta, vittnen och anhöriga. Vi är många som påverkas av kriminalitet, våld mot medmänniskor, bedrägerier med mera. Vi behöver hjälp att få mod att vittna i rättsprocessen och vi behöver kunskap om de regler som gäller i ett rättssamhälle.

Brottsofferjouren Alingsås Lerum Vårgårda Herrljunga vill uppmärksamma dagen genom att inbjuda till fyra olika träffar på tre dagar. Vid varje tillfälle kommer det att informeras om Brottsofferjourens arbete.

Våra kommunpoliser Lotta Jofjord, Conny Holm och Hanna Mannikoff kommer att berätta om olika sorters bedrägerier och hur lätt det är att bli vilseledd på telefon, över nätet eller i verkliga livet.

Vi får också tips om hur vi bör tänka för att skydda oss mot bedragare samt vad vi behöver göra om vi tror oss vara drabbade.

Välkomna till:

Vårgårda: Kulturen måndagen den 20 februari kl. 18.30

Alingsås: Estrads Foajé onsdagen den 22 februari kl. 15.00

Lerum: Torpskolan torsdagen den 23 februari kl. 18.30

Föreläsning

Klockan 19 den 22 februari kan du även lyssna till Åsa Erlandsson, journalist på Dagens Nyheter, som studerat och skrivit en bok om hur terrordådet på Drottninggatan i Stockholm drabbade oskyldigt förbipasserande, vad man gjort i Stockholms stad för att förhindra ytterligare sådana illdåd samt hur det gick till på riktigt när terroristen greps.

Mingel och möjlighet till frågor.
Alingsås: Estrad Foajé onsdagen den 22 februari kl. 19.00

Fri entré

Åsa Erlandsson