FAQ om festivalen

Här hittar du frågor och svar gällande Herrljunga festival den 20 augusti

När är festivalen?

Festivalen är en endagsfestival som startar kl. 10 och tar plats runt om i Herrljunga centralort lördagen den 20 augusti 2022.

Festivalens program och områden hittar ni här: herrljunga.se/festival Länk till annan webbplats.

Vad händer under festivalen?

Under festivalen kommer det hända en rad olika aktiviteter och uppträdanden. För ett fullständigt program vänligen se: herrljunga.se/festival Länk till annan webbplats.

Jag vill hjälpa till, hur gör jag då?

Vill du hjälpa till under festivaldagen är det bara att höra av sig via mejl till festival@herrljunga.se eller anmäla dig på hemsidan herrljunga.se/festival Länk till annan webbplats.

Kostar festivalen något?

Nej, alla områden under Herrljunga festival är gratis.

Är det någon åldersgräns på festivalen?

Nej, Herrljunga festival är en festival där alla är välkomna. Vi uppmanar alla våra besökare att respektera varandra och följa svensk lag.

Vi på kommunen gör allt för att göra detta till en underbar dag, men som målsman bär du alltid yttersta ansvaret för ditt barn.

Hur tar jag mig till Herrljunga?

Det finns många sätt att ta sig till Herrljunga, bil, buss eller tåg. Herrljunga kommun ligger i Västra Götalandsregionen och kollektivtrafiken körs av Västtrafik.

vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/ Länk till annan webbplats.

SJ trafikerar också tågbanan som går igenom Herrljunga.

sj.se/sv/kop-resa/sok/resa/fran-station/till-station/datum Länk till annan webbplats.

Vart parkerar jag?

Det kommer finnas ett begränsat antal parkeringsplatser i utkanten av Herrljunga centrum (5 minuters gångavstånd). Det kommer finnas en avlämningsplats för bilar i anslutning till Folkets park. Då vi förväntar oss många besökare den 20 augusti rekommenderar vi alla festivalbesökare att ta sig till Herrljunga med hjälp av kollektivtrafiken.

vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/ Länk till annan webbplats.

Festivalens regler och förbud

Alkohol

Enligt Herrljunga kommuns ordningsstadga är förbjudet att förtära medtagen alkohol på festivalens områden. För er som är över 18 år kommer stadens restauranger att servera alkohol inom angiven plats. Enligt svensk lagstiftning är det förbjudet att förtära den alkoholen utanför restaurangens område.

Målsman har ansvar för omyndiga personer.

Camping

Enligt Herrljunga kommuns ordningsstadga är det inte tillåtet att campa på offentlig plats med undantag för platser som är avsedda för detta ändamål.

Det är tillåtet att övernatta 24 timmar i husbil/husvagn på parkeringsplatser märkta med endast P-skylt, så länge husbilen/husvagnen får plats inom angivna parkeringsplatser.

Första hjälpen

Polis, räddningstjänst och väktare kommer vara är på plats under hela dagen. I anslutning till Folkets park och Skoghälla IP (Stora scenen) kommer det också finnas sjuksköterskor.

Mat och Dryck

Det kommer finns ett antal foodtrucks på torget i Herrljunga med mat och dryck. Det kommer också finnas mat och dryck att köpa vid Skogahälla IP efter kl. 18.

Hygien

Portabla toaletter kommer finnas utspridda i Herrljunga under dagen och kvällen. Gratis dricksvatten kommer också erbjudas på festivalområdet.

Varmt välkomna lördagen den 20 augusti!

Herrljunga Festival 2022

Herrljunga.se/festival Länk till annan webbplats.