Artikeln publicerades 2 november 2018

Nu blir det ”Internet Drop-in” två gånger i veckan på Herrljunga bibliotek

Annika Algrot Andersson

Annika Algrot-Andersson hälsar välkommen till Internet Drop-in på Herrljunga bibliotek två gånger i veckan.

Nu utökar Herrljunga bibliotek sin ”Internet Drop-in”- verksamhet rejält från en gång i månaden till två gånger i veckan.

– Det här är till för att människor som är osäkra ska kunna få hjälp med sin mobiltelefon eller sin laptop, säger Annika Algrot-Andersson, som går andra terminen på Bibliotekshögskolan i Borås och samtidigt jobbar tio timmar i veckan på biblioteket i Herrljunga.

På onsdagar mellan klockan 15 och 16, samt på torsdagar mellan 10 och 11, så kommer hon att hjälpa nybörjare på internet, dator och telefon.

– Man kan ta med sin dator, surfplatta eller mobiltelefon och så ger jag det stöd jag kan, säger Annika. Det kan handla om att förstå tekniken, men också att få hjälp med att förstå svenska instruktioner för den som fullt ut inte behärskar språket.

Satsningen är en del av ”Stärkta bibliotek” där Kulturrådet under åren 2018-2020 fördelar 225 miljoner per år för att för att stärka biblioteksverksamheten i Sverige.

– I Herrljunga har vi ansökt om medel för perioden september 2018-augusti 2019 och fått 450 000 kronor, berättar Eva-Lena Liljedahl, chef för Herrljunga bibliotek. Det innebär att vi kommer att förstärka på barnsidan och med denna utökning av ”Internet drop-in.” Vi kommer också lite längre fram att satsa på en läs- och skrivstation för funktionshindrade.

Annika Algrot-Andersson trivs bra på Herrljunga bibliotek.

– Jag vill gärna jobba på ett mindre bibliotek, säger hon. Det är större mysfaktor här, så jag pendlar gärna till Herrljunga från Borås.