Artikeln publicerades 18 juli 2022

Julgranssafari och chiliprovning på Horsbyvägen under festivaldagen

Välkommen till Wigerts julgransodling! Under festivaldagen den 20 augusti klockan 11–16 anordnas en kombination av julgransafari och chiliprovning av Gunilla och Peter Wigert på Horsbyvägen 19.

Peter Wigert

Vi tänker att man ska få gå runt i julgransodlingen och få lära sig lite om julgranen. Det kommer också vara möjligt att vara med i en enkel tävling med tema kring gran, säger Peter.

Vi bedriver en småskalig julgransodling och har planterat ett mindre antal granar varje år. Tanken är att man skall kunna välja ut och reservera sin allra finaste julgran direkt från odlingen här på Horsbyvägen redan i augusti, säger Peter. Sedan kan man hämta den, eller om man tycker det känns bäst – såga ner den själv inför julen. Granarna börjar närma sig lagom storlek och några kanske redan nu i år kan hitta sin julgran – i augusti!

I växthuset intill odlar Peter chili och bjuder på chiliprovning. Besökarna blir varsamt guidade av chilifantasten Thomas Irani från Chilikällan i Jönköping, som kommer inspirera och berätta om sin favoritfrukt!

Vi hoppas ha ett 20-tal sorter mogna till festivaldagen säger Peter. Det blir alltifrån mycket svaga till några av världens starkaste sorter!!

Både julgransafari och chiliprovning är kostnadsfritt!
Välkomna hälsar Gunilla och Peter Wigert!