Information simskola

Man kan börja i simskolan den terminen man fyller 5 år; barn som fyller år januari-juni kan börja i simskolan på vårterminen och de som är födda juli-december kan börja i simskolan på hösten.

Bra att veta inför simskolan!

Föräldrar är välkomna att närvara vid första lektionen. Övriga tillfällen överlämnar man till simläraren vid anvisad plats och möter upp vid samma plats efter lektionens slut.

Bokning

Bokningen är bindande och betalning görs vid bokningstillfället. Bokning görs på Herrljunga Sportcenters bokningssidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vill ni ha hjälp med att boka; kontakta receptionen. Vid bokning på nätet tillkommer en serviceavgift om 35 kr. Välj om ni önskar tillträde till dam- eller herromklädningsrum. Vid första tillfället hämtas ett inpasseringsarmband i receptionen.

Rutiner innan lektion

Barnet bör vara på plats 5 minuter innan lektionens början, ombytt och klar. Duscha och tvätta ditt barn inklusive håret med tvål och schampo före lektionen. För att ha en så bra vattenkvalité som möjligt samt att minimera mängden klor i bassängerna så behöver man vara ren både i håret och på kroppen. Det ger bättre badvatten för ditt barn och en bättre arbetsmiljö för simlärarna samt mindre miljöpåverkan i stort.

Bad med kläder

Använd funktionskläder när det är dags för bad med kläder. Använd absolut inga bomullskläder, de blir väldigt tunga och påverkar även vattenkvalitén som kan orsaka trikloraminer - ämnet som orsakar klorlukt i simhallar och som uppstår när vattnet är smutsigt.

Övrigt

Vid utebliven eller avbruten aktivitet av kunden sker ingen kompensation. Vi gör inte återbetalningar om det blir förseningar eller inställda lektioner på grund av faktorer som vi inte kan råda över t.ex. vid tekniska fel eller sjukdom. Däremot ser vi till att tillfället tas igen. Vi reserverar oss för att schemat kan ändras med anledning av till exempel dåligt underlag i grupper, varje berörd kund kommer då att kontaktas per e-post eller telefon.


Mål för simskolan

Steg 1 Inga förkunskaper.

Målet är att barnet får en god vattenvana för att enklare kunna utveckla olika simsätt. Barnet bör med lätthet kunna gå/springa i lilla bassängen, hoppa runt, doppa hela huvudet, bubbla och hoppa från kanten. Grundläggande kunskaper kring arm och bentag. Undervisning sker i lilla bassängen.

Steg 2 Förkunskaper: Nått målen i föregående steg.

Målet är att barnet ska kunna sätta samman arm och bentag och känna sig trygg i vattnet. Hämta föremål på botten och hoppa från kanten utan hjälp. Även kunna hoppa från kanten i stora bassängen och ta sig tillbaka. Undervisning sker i både lilla och stora bassängen.

Steg 3 Förkunskaper: Nått målen i föregående steg.

Målet är att barnet ska känna sig trygg i hela stora bassängen och kunna simma 10 meter valfritt simsätt. Kunna hoppa från kanten och flyta i 10 sekunder. Undervisning sker i stora bassängen.

Steg 4 Förkunskaper: Nått målen i föregående steg.

Målet är att barnet ska kunna simma 25 meter bröstsim samt 10 meter ryggsim. Klädsim med bad och båtvett. Undervisning sker i stora bassängen.