11 juni 2021 till 15 augusti 2021 kl. 00.00-23.00

Fågelskådning i naturen

Ta en tur till Orraholmen och skåda fågel. Fågelskådning är en trevlig och lugn aktivitet och skåda fågel kan man göra året runt. En aktivitet som man kan göra på egen hand eller tillsammans med familj och vänner.

Flicka med kikare

Bild av Nair Santos från Pixabay

Orraholmens fågeltorn

Vid Orraholmen finns ett fågeltorn, där det finns fina möjligheter att skåda fåglar vid sjön.

Möjlighet till parkering finns vid ladan vid Orraholmen och sedan får du gå en promenad på några 100 meter för att komma till fågeltornet som ligger vid sjön. Du kan också promenera via Nossanpromenaden till Orraholmen eller följa gula spåret från Skoghälla idrottsplats.

I området kring Orraholmen och runt sjön häckar flertalet fåglar under våren, så tänk på att inte störa fåglarna.

Fågelskådning kan man naturligtvis göra när som helst när du är ute i naturen, kanske under promenaden, på utflykt eller i närheten där man bor.

För att skåda fågel behöver man ha en kikare, så att man kan se fåglarna bra. Varma kläder efter väder.

Vid Orraholmssjön finns en iordningställd grillplats för den som vill grilla eller äta sin medhavda fika. Här finns ett mindre vindskydd samt bord och bänk att slå sig ned vid.

På Biblioteket finns möjlighet att låna en bok om Fågelskådning eller kika in på följande sida där du kan läsa mer om fåglar. Natursidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
På natursidan kan man klicka på länken Fåglar och lära sig mer om fågelarter, samt lyssna till deras läten.

För den som är intresserad av fågelskådning och vill lära sig mer om natur och miljö, tips är att kontakta Herrljunga Naturskyddsföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.