11 juni 2022 till 15 augusti 2022 kl. 00.00-23.00

Låna metspö och prova fiskelyckan!

Vid Säms camping och café kan du låna metspö och flytväst gratis över dagen.

Foto från Pixabay

Låna ett metspö och prova fiskelyckan

Att fiska är en rolig aktivtet som man kan göra tillsammans hela familjen och i alla väder.

Säms Camping & café lånar genom sommarlovsaktiviteter ut metspön gratis, till barn och ungdomar som vill fiska.
Agn för metet få man stå för själv, men det går bra att fiska med mask, bröd, deg eller majs.
I Sämsjön finns fiskar såsom Aborre, Mört, Gädda, Karp och Gös för att nämna några.

När kan du låna spö?

Du kan låna ett metspö under de dagar som Säms camping har öppet sitt café.
Caféet har öppet tisdagar till söndagar klockan 13-17, hela juli månad fram till mitten på augusti.
Vill du låna ett metspö andra tider än ovan, kontakta Säms Camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för överrenskommelse.

Det finns 4-6 st metspön att låna över dagen. För att planera din fiskeutflykt på bästa sätt, hör av dig till campingen och boka ett spö till den tid du kommer.

Tänk på att lämna tillbaka spöet i samma skick som när du lånade det, så att flera får nöjet att fiska. Om du tappat krok eller annat hänt med spöt som du lånat, meddela campingen detta då du lämnar tillbaka fiskespöet.
För den som vill fiska med mask så finns det mask att köpa på Bensinstationen Frendo i Annelund.

Det finns också flytväst att låna gratis på campingen för en dag.
Vill man hyra flytväst för flera dagar, kontakta Herrljunga Simhall.

På Säms campingen finns en kanot för uthyrning.

Fiske i Sämsjön är gratis för barn och ungdomar under 18 år.
Fiske i Sandsken är gratis för barn och ungdomar under 18 år.
Fiske i Nossans övre fiskesystem är det gratis fiske för barn och ungdomar under 16 år. Sjöar som ingår här är bla. Axsjön, Lillasjön, Öjasjö, Våtasjö och Mollasjön.

Båtar för uthyrning finns att hyra Frendo Annelund genom Annelunds sportfiskeklubb. Dessa båtar finns vid Ollestad badplats.

Längst med Nossan är det tillåtet att fiska där kommunen har mark. Läs mer om var på kommunens hemsida, se nedan.

Vill du läsa mer om fiskemöjligheter i Herrljunga kommun, besök sidan Fiske i Herrljunga