Kläder

Arbets- och profilkläder är en viktig del i kommunens varumärkesbyggande. Det ger oss möjlighet att visa människor som vi möter var vi kommer ifrån, att vi representerar Herrljunga kommun och att vi arbetar och verkar för hela bygden.

Vi är tydliga vid märkning av våra kläder. Som huvudregel betyder det att vi använder kommunens logotyp i liggande format, utan ytterligare tillägg. För de flesta vi möter är det sällan viktigt vilken enhet eller verksamhet vi kommer ifrån, därför ska vi undvika sådana tillägg (se namnhantering). På så sätt blir vår organisation tydligare, med en samlad verksamhet av service, tjänster och aktiviteter som Herrljunga kommun står bakom.

Vill du ladda ner vår logotyp? gå in på vår nedladdningssida för logotyper.

Viktigt att tänka på

Endast i tjänst, aldrig på fritid

När du arbetar för Herrljunga kommun är du en representant för hela vår organisation, därför ska alla typer av arbetskläder endast användas när du är i tjänst och ska inte användas på din fritid. När du avslutar tjänsten eller uppdraget kommer din arbetsledare eller verksamhetschef att begära tillbaka kläderna igen.

Olika kläder, olika tillfällen

Varsel- och arbetskläder är plagg som har skyddande funktioner och tydligt signalerar vem du representerar och arbetar för. Alla som utför arbete i en miljö med trafik ska ha varselkläder.

Profilkläder är plagg utan skyddande funktion. De visar tydligt att du arbetar i Herrljunga kommun och har i syfte att stärka kommunens varumärke.

Färgval av kläder

Våra kläder ska vara vita eller svarta eller i en färg som är så nära någon av kommunens färger som möjligt. Här är det viktigt att vi varierar oss, så att ingen av färgerna kommer att förknippas med en specifik verksamhet.

Återkommande evenemang däremot kan använda samma färg varje gång, då det underlättar igenkänning.

Vissa arbetskläder ska enligt lag ha en viss färgsättning, exempelvis varselkläder.

Generellt om applicering av logotyp

Alla profil- och arbetskläder ska ha Herrljunga kommuns logotyp väl synligt. Det är den liggande logotypen som gäller och den ska alltid användas i sin helhet. Den får inte beskäras eller förändras. Respektera alltid logotypens frizon.

Om du exempelvis av utrymmesskäl har andra behov, ta kontakt med Herrljunga kommuns kommunikationsenhet.

En tryckt logotyp ger högsta läsbarhet. Du får ett skarpt och detaljerat resultat med bra hållbarhet. När materialet inte lämpar sig för tryck kan du välja att brodera logotypen. Till exempel på stickat och fleeceprodukter. Broderi kan även användas på plagg som används i representativa sammanhang, såsom på skjortor och pikétröjor.

Logotypens färg, storlek och placering

  • På våra ljusa färger ska svart logga användas och på de mörkare färgerna ska vit logga användas.
  • Loggan ska placeras på vänster sida av bröstet 8 cm bred. På plagg där det inte fungerar ska det placeras på vänster arm, 8 cm bred.
  • På en mössa, keps eller annan huvudbonad placeras logotypen centrerad fram, 8 cm bred.
  • På byxor placeras logotypen på benfickans lock eller motsvarande placering på benet.

T-shirts med logga på vänster bröst

Keps och mössa