Vår kommunikation

Hur vi kommunicerar - Herrljunga kommun

Målgrupper

Tänk igenom vilka målgrupper som är de viktigaste för varje kommunikationsinsats. Vad vet de redan och vad behöver de få veta? Har de några särskilda behov som påverkar hur vi utformar kommunikationen – behöver vi exempelvis göra versioner på flera språk eller komplettera digital information med pappersutskick?

Budskap

Vi kommunicerar hur det är att bo och verka i Herrljunga kommun genom att berätta vad som händer i våra verksamheter. Vi vågar vara transparenta, internt som externt. Vi formulerar våra budskap med fokus på vad mottagaren behöver få veta, göra eller kan få hjälp med.

Tonalitet

Vår tonalitet ska bygga på våra kärnvärden: jordnära, engagerat och hjälpsamt. Det betyder att vi uttrycker oss vardagligt hellre än formellt, varmt snarare än distanserat och lägger fokus på hur vi kan vara till nytta för våra målgrupper. Även vårt bildspråk ska utgå från kärnvärdena och upplevas varmt och nära – inte kallt och distanserat. Det viktigaste är att vi skriver och pratar vårdat, enkelt och begripligt. Våra målgrupper ska kunna förstå och ha nytta av det vi kommunicerar. Ta gärna hjälp av vägledningar i att skriva klarspråk. Länk till annan webbplats.

Hur vi kommunicerar - Herrljungabygden

Målgrupper

  • Företagare och entreprenörer med intresse av att etablera sig här
  • Kompetens och potentiella rekryteringar
  • Turister och besökare
  • Inflyttare och återvändare

Budskap

Välkommen in: Herrljunga är en välkomnande plats och Herrljungaborna är engagerade och brinner för sin bygd. I våra lokala affärer får du den där lilla extra hjälpen då vi vill lära känna dig och anpassa utbudet efter just dig. Vi kommer ofta ihåg vad du heter och är nyfikna på dig som är på besök eller är ny i kommunen. Du är helt enkelt välkommen in!

Välkommen ut: Vi lyfter fram vårt rika utbud av natur och friluftsliv. Vi vill locka Herrljungaborna och besökare att ta del av den variationsrika natur som bygden erbjuder. Välkommen ut i vårt inbjudande område!

Välkommen hem: Här finns fina möjligheter att leva ditt liv. Naturen är nära, i våra tätorter hittar du det mesta och på landsbygden finns gårdsbutiker med lokaltillverkade livsmedel och produkter. Lite varstans möter du Herrljungabor med gott humör och glimten i ögat. In till Göteborg, Borås, Skövde eller Falköping kommer du på under en timme och direkttåg går också till Stockholm. Och har du inte lust att åka till storstaden är det bara att stanna kvar och trivas i Herrljungabygden. Vi säger välkommen hem!

Välkommen tillbaka: Kanske har du varit här på besök, eller bott här ett tag och vill iväg för att upptäcka något nytt. Herrljungabygden och allt det vi kan erbjuda finns kvar, och vi hälsar dig med värme välkommen tillbaka!

Marknader

Vi prioriterar att marknadsföra oss i de områden där vi ser mest intresse och störst möjligheter att få gehör.

  1. Närområde och Sjuhärad
  2. Storgöteborg
  3. Skaraborg
  4. Västra Götaland