Artikeln publicerades 25 oktober 2024

Renoveringen av Altorpskolan inledd

Första rivtaget

Från vänster: Altorpskolans rektor Therése Ivarsson, Maja Sundberg och bildningschef Annica Steneld

Renoveringen av Altorpskolan har nu inletts, med målet att skapa mer ändamålsenliga och moderna skollokaler.

Renoveringsarbetet, som pågår i tre etapper, omfattar hela 4 000 kvadratmeter och har en budget på 40 miljoner kronor. Målsättningen är att färdigställa arbetet i december 2025.

Projektet innefattar omfattande uppdateringar, däribland nya ytskikt för golv, väggar och tak samt en totalrenovering av skolans el- och ventilationssystem. Utöver klassrum får även lokaler för hemkunskap, slöjd och musik en efterlängtad uppgradering.

Bildningschef Annica Steneld kommenterade satsningen på pressträffen:

Äntligen, nu är vi i gång och jag ser redan fram emot att få fira, om ett år, att vi då har en renoverad och uppdaterad högstadieskola i Herrljunga som väl uppfyller de behov en moderns skola har.

Under byggtiden kommer eleverna att ha undervisning i paviljonger för att minimera störningar i det dagliga skolarbetet. Etapp ett väntas vara färdigställd i samband med sportlovet, och i den avslutande etappen hösten 2025 ska lokalerna få sin slutliga form.

Martin Svennered, avdelningschef på RO-Gruppen Södra Älvsborg, framhåller att arbetet kommer att leda till förbättrad luftkvalitet och energibesparing i skolan.

Rektor Therése Ivarsson lyfter fram att renoveringen är välkommen bland både personal och elever. Många ser fram emot en förbättrad och mer ljuddämpad miljö, och elevrådsordförande Maja Sundberg, som nu går sitt sista år på skolan, beskriver att uppdateringarna är efterlängtade då den tidigare slitna miljön nu kommer få ett lyft.

Projektet leder till en skola som inte bara lever upp till moderna krav på funktion och energieffektivitet, utan som också visar att kommunen satsar på sina elever, lärare och deras studie- och arbetsmiljöer.