Kakor, cookies på herrljunga.se

På herrljunga.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten textfil som lagras på din dator. Den innehåller information som används för att förbättra webbplatsen för dig som användare och för att ge dig tillgång till olika funktioner.

Informationen i kakan är möjlig att använda för att följa en användares surfande. De vanligaste användningsområdena är att spara användarens val på en webbsida, för teknisk information samt för att samla in besöksbeteende för bland annat statistik och annonser.

Stäng av kakor i din webbläsare

Hur din dator hanterar kakor ställer du in i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan ställa in så att du nekar kakor eller informeras om att sidan innehåller kakor. Var du går in och gör inställningarna skiljer sig åt mellan olika webbläsare. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om detta. Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, har ytterligare information om kakor på sin webbplats. Länk till annan webbplats.

Kakor på herrljunga.se

Kakorna som vi använder är både av typen sessionskakor (som försvinner direkt efter att du stängt ner din webbläsare) och beständiga kakor (som ligger kvar på din dator under en bestämd tid).

Nedan följer en redovisning av de kakor som används på vår webbplats. Om det finns några felaktigheter eller om du har några frågor kring de kakor som används på den här webbplatsen kan du alltid lämna en synpunkt på ett enkelt sätt nedan på denna sida.

Teknisk information

I en del fall är informationen som sparas i kakorna av mer teknisk betydelse för att till exempel komma till rätt server när det finns flera som svarar på en domän, hantera lastbalansering eller hålla en användarsession. Till webbplatser som kräver inloggning upprätthålls en pågående inloggning genom kakor, annars hade du behövt logga in för varje sida eller bild som du vill titta på.

Publiceringsverktyg

Vi använder oss av publiceringsverktyget SiteVision där det finns en sessionskaka, JSESSIONID, som håller reda på vilken klient (besökare) som tillhör vilken session i SiteVision. Om du väljer att inte acceptera kakor fungerar webbplatsen med den skillnaden att alla URL:er kommer att innehålla en token som SiteVision kommer att använda sig av för att hålla reda på vilken session som är kopplad till vilken klient (besökare).

Uppläsningsfunktion

För uppläsning av innehåll på webbplatsen. Använder du uppläsningsfunktionen samlar företaget Readspeaker in viss information. Syftet är dels att spara dina inställningar så att du inte behöver upprepa ditt val av språk och dels att samla in analysdata för att göra uppläsningsfunktionen bättre.

Så använder Readspeaker kakor Länk till annan webbplats.

Översättningsfunktion

Google translate används för att översätta vår webbplats.

Så använder Google kakor Länk till annan webbplats.

Videouppspelning

För uppspelning av rörligt innehåll på webbplatsen. Använder du funktionen för uppspelning av rörligt innehåll samlar tjänsten You Tube in viss information för att göra filmuppspelning möjlig. Om du väljer att inte acceptera kakor kan du inte utföra vissa tjänster som tillhandahålls av youtube.com.

Så använder YouTube kakor Länk till annan webbplats.

 

Lista över kakor som används

Nedan i denna tabell listas kakornas benämning, användning och varaktighet upp. Observera att det kan finnas kakor som är knutna till någon speciell del/funktion på webbplatsen som inte är generell.

Skriv tabellbeskrivning här

Kaka

Användning

Varaktighet

JSESSIONID

Sessionskaka. Ett slumpmässigt genererat id som används för att tekniskt hålla reda på besökaren under ett besök.

Besökets (sessionens) varaktighet

ASP.NET_SessionId

Används på vår e-tjänstportal eservice.herrljunga.se. Kakan innehåller en sessionsidentitetskod och behövs för att webbservern ska kunna hantera de formulär som vissa e-tjänster använder. Kakan lagrar inga personuppgifter och den används inte för att registrera vilka webbplatser du besöker.

Besökets (sessionens) varaktighet

googtrans

En kaka som används av Google Translate för att översätta information från svenska till andra språk.

Besökets (sessionens) varaktighet

_rspkrLoadCore

När du klickar på ”Lyssna” sätts en sessionskaka som förvinner när du stänger ner webbläsaren. Om du nekar kakor i din webbläsare kommer du kunna använda uppläsning, men det tar längre tid innan funktionen börjar läsa när du går in på en ny sida.

Besökets (sessionens) varaktighet

ReadSpeakerSettings

Om du gör egna inställningar sätts en kaka för att spelaren ska fungera på samma sätt när du går till en ny sida på vår webbplats. Om du nekar kakor i din webbläsare kommer spelaren inte komma ihåg dina inställningar, utan du får göra om dessa för varje sida du vill ha uppläst.

4 dygn

AWSALBCORS

Är nödvändig för funktionaliteten kring chatbotten Kommun-Kim. Kakan sätts när du startar upp en chatkonversation.

Användarens IP-adress används under hela konversationen för att kunna kommunicera med användaren. Så fort användaren avslutar chatten/samtalet så tas den sista delen av IP-adressen bort på Kommun-Kim servern, vilket innebär att det aldrig går att spåra varifrån chatten/samtalet kommer.

Besökets (sessionens) varaktighet