Artikeln publicerades 7 januari 2020

Horsbyskolan får ny matsal och nytt kök

Nu fortsätter utvecklingen av Horsbyskolan i Herrljunga.

Det är bygget av etapp 2 som nu är i gång, och som innebär att skolan bland annat får en helt ny matsal och ett nytt kök.

– Den nya byggnaden kommer att sammanbinda Horsbygården och den befintliga skolan, berättar Ulf Wedin, tillförordnad teknisk chef på Herrljunga kommun. Men det blir också en undergång, så att man enkelt kan ta sig från skolans framsida till den stora skolgården.

Klart 30 november

Bygget startade under förra sommaren med pålningsarbeten, och nu har entreprenören Serneke påbörjat markarbetena.

– Det hela ska vara klart till den 30 november i år då slutbesiktning är planerad, säger Ulf Wedin. Då får skolan en helt ny matsal som ska rymma 226 sittande. Det blir också ett stort tillagningskök, en ny städcentral, vaktmästeri och en ny godsmottagning. Den senare byggs så att trafiken helt avskiljs från skolgården.

Etapp 2 kostar cirka 36 miljoner

Hela Horsbyprojektet har en budget på 86,4 miljoner och av dessa går cirka 36 miljoner till etapp 2.

– Etapp 3 kommer sedan att följa, och det innebär att vi bygger om de två befintliga köken, de som finns i Horsbyskolan och Horsbygården i dag, till skollokaler, samt att vi kommer att utveckla utomhusmiljön, säger Ulf Wedin. Hela projektet kommer att bli klart under 2021 och det blir ett jättelyft för hela skolan.

Horsbyskolan etapp 2

Nu startar bygget av Horsbyskolan etapp 2.