Artikeln publicerades 10 mars 2020

Kunskapskällan har nio företag på årets UF-mässa

UPPDATERING 11 MARS: UF-mässan på Åhaga i Borås är inställd på grund av coronaviruset.

UF-företag till mässa

Några av de elever som representerar Kunskapskällan vid UF-mässan på Åhaga i Borås på onsdag och torsdag. Från vänster Wilma Johansson, Heartlets UF, Jasmine Ghedir, , Heartlets UF, Isabelle Hansson, , Heartlets UF, Elsa Kugelman, Jummiejaruf UF, Pontus Palm, Make Sense UF, Alexander Troije, Make Sense UF, Alex Alm, Chili Chocolate UF, och Vilhelm Palmén, , Chili Chocolate UF.

Nu är det dags för årets UF-mässa på Åhaga i Borås.

UF står för Ung Företagsamhet, och från Kunskapskällan i Herrljunga deltar nio företag på mässan, som hålls på onsdag och torsdag.

– Det är en rejäl ökning jämfört med förra året då vi bara hade två företag med, berättar ekonomilärare Annika Dahlbom som hållit i kursen.

Årets företag verkar i olika branscher, bland annat tillverkas marmelad och picknickställ för muggar. Det finns också företag som tagit fram övervakningssensorer och ett som arbetar med det smarta hemmet, alltså att man styr sitt hem via en app i telefonen.

– Flera av företagen har varit riktigt framgångsrika, berättar Annika Dahlbom. Vissa av eleverna har redan planer på att driva företag i framtiden.

För ett av företagen gick starten lite trögt,

– I början var det inte så lätt, berättar Alex Alm, Chili Chocolate UF. Men så har vi fått vår choklad recenserad av en Youtuber, Hoffa Kaos, och då har det blivit fart på försäljningen. Vi hoppas naturligtvis att vår produkt ska gå bra på mässan också.

Laddade för mässan på Åhaga är också Wilma Johansson och Jasmine Ghedir, Heartlets UF.

– Vi gör armband utifrån kundens egna önskningar, berättar Jasmine.

– Men vi har också färdiga modeller att välja mellan, säger Wilma. Det ska bli väldigt roligt att komma iväg på mässan.

Hur ska man då lyckas med sitt mässdeltagande på bästa sätt?

– Man ska ha en positiv attityd och vara en bra säljare, säger Annika Dahlbom. Eleverna måste våga ta kontakt med folk, inte gömma sig i montern utan ta ett steg framåt. Glimten i ögat och en bra öppningsreplik är en bra början.